Hei igjen
Da prøver jeg samme oppsett en gang til
Le blanc
https://brewshop.no/produkt/ravarer...ew-olsett/blanc-allgrain-olsett#product-tabs1
Sist så følte jeg det ble litt lite volum på gjæringstanken. Hadde en uønsket hendelse med at meskesilen (eller hva det heter) med malten datt ned i Grainfatheren når jeg skylle skylle. Så det ble sølt ut noen liter.
Når det står "Beregn meskevann" og jeg har 4,39kg malt, blir det da ca 2,75 liter pr kg = 12,1 Liter? Så da skal jeg varme opp ca 12 liter i Grainfather`n til 78 grader for så å meske i en time som det står i oppskriften?
Er det flere enn meg som er nybegynnere her, som synes oppskriftene til ølbrygging er nesten helt uforståelig?
Prøver å lage meg selv en litt mere utfylt og detaljert liste
Takk for svar, og god helg!