Har noen prøvd oppskriften fra homebrew talk, og evt. hvordan ble den? Jeg tenkte å forsøke å lage leffe brune.
Jeg fant en annen oppskrift som ikke virker for komplisert, men etter å ha lagt den inn i Beersmith synes jeg den virker alt for lys og for lav ABV og får ikke til å stemme med 6.29% som står i oppskriften under:
Batch Size (L): 12.0
Total Grain (kg): 3.319
Total Hops (g): 15.20
Original Gravity (OG): 1.064 (°P): 15.7
Final Gravity (FG): 1.016 (°P): 4.1
Alcohol by Volume (ABV): 6.29 %
Colour (SRM): 17.6 (EBC): 34.7
Bitterness (IBU): 20.0 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 75
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
2.087 kg Pilsner (62.88%)
0.502 kg Munich I (15.12%)
0.261 kg Wheat Malt (7.86%)
0.157 kg Flaked Oats (4.72%)
0.078 kg Biscuit (2.36%)
0.078 kg Special-B (2.36%)
0.078 kg Aromatic Malt (2.35%)
0.078 kg Chocolate (2.35%)
Hop Bill
----------------
15.2 g Challenger Pellet (6.1% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
Misc Bill
----------------
Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 20°C with WLP550 - Belgian Ale
Tenkte kanskje legge til amber malt, evt kandissukker og justere litt for å øke ABV til ca 6,5. Forslag?