Hei! Jeg har pr. idag en all-grain IPA, brygget på min BB30 stående til gjæring. Har falt pladask for denne hobbyen, og den expanderer helt vilt i fantasien nå som jeg er på havet og ikke kan gjøre noe annet enn å skrive\lese om hobbyen!
Nuvel, her følger mine teorier\spm.
Jeg "føler" at ale`s er litt "vinter\høstdrikke, samt at det er noe jeg føler er spesielt, mtp. arbeidet osv. som følger med. Har begynt å tenke mot sommeren, og siden jeg er over snittet glad i en kald pils når solen smyger seg frem har jeg tenkt å lage "Danish og Mexican style" fra Europris. Har lest mye om dette med spraymalt osv..
Jeg har også lest at man kan skrive pils med store bokstaver overalt på disse 2 settene, men siden de er overgjæret forblir begge i bunn og grunn "ale", right?
Jeg lurer da på om jeg kanskje skulle bestille noe gjær av litt mer seriøst slag å bruke.. Vil fremdeles satse på "ale-gjær", da jeg ikke har kunnskaper\utstyr til å foreta stabil gjæring på så lave temperaturer som pilsner skal gjæres på.
Hvilken gjærtype vil dere anbefale meg å bruke, om det i d heletatt er nødvendig?
Ser for meg å koke opp hele sulamitten (siden jeg har 25ltr kjele), bruke vørterkjøleren som hører til BB`en for å spare tid. Da vet man jo at alt er "sterilt" også.
Jeg vil teste disse 2 nå i Mars. Grunnen til at jeg snur meg mot disse extrakt-settene når jeg har satt foten inn i All-grain-verden er så enkel som at jeg føler det er mye mindre "krise" om noe skal skjære seg. Prisen (blir jo å spandere mye ser jeg for meg) gjør også sitt. Har også lest mye god omtale om begge disse settene, og tenker på de først og fremst som en "lav-alkoholholdig tørstedrikk", hvor jeg vil benytte 500-1000g spraymalt eller maltekstrakt.
Nuvel, her følger mine teorier\spm.
Jeg "føler" at ale`s er litt "vinter\høstdrikke, samt at det er noe jeg føler er spesielt, mtp. arbeidet osv. som følger med. Har begynt å tenke mot sommeren, og siden jeg er over snittet glad i en kald pils når solen smyger seg frem har jeg tenkt å lage "Danish og Mexican style" fra Europris. Har lest mye om dette med spraymalt osv..
Jeg har også lest at man kan skrive pils med store bokstaver overalt på disse 2 settene, men siden de er overgjæret forblir begge i bunn og grunn "ale", right?
Jeg lurer da på om jeg kanskje skulle bestille noe gjær av litt mer seriøst slag å bruke.. Vil fremdeles satse på "ale-gjær", da jeg ikke har kunnskaper\utstyr til å foreta stabil gjæring på så lave temperaturer som pilsner skal gjæres på.
Hvilken gjærtype vil dere anbefale meg å bruke, om det i d heletatt er nødvendig?
Ser for meg å koke opp hele sulamitten (siden jeg har 25ltr kjele), bruke vørterkjøleren som hører til BB`en for å spare tid. Da vet man jo at alt er "sterilt" også.
Jeg vil teste disse 2 nå i Mars. Grunnen til at jeg snur meg mot disse extrakt-settene når jeg har satt foten inn i All-grain-verden er så enkel som at jeg føler det er mye mindre "krise" om noe skal skjære seg. Prisen (blir jo å spandere mye ser jeg for meg) gjør også sitt. Har også lest mye god omtale om begge disse settene, og tenker på de først og fremst som en "lav-alkoholholdig tørstedrikk", hvor jeg vil benytte 500-1000g spraymalt eller maltekstrakt.