Har nå fått noen bryggs erfaring med kobberhatten (den nye med pakning).
Under koking MÅ jeg bruke FoamControl eller FermCap, ellers kan det koke så kraftig over at det tyter ut på toppen.
Alternativt må det være en glipe mellom lokk og hatt, f.eks ved å legge den medfølgende stålbøyla imellom. Ulempen med det siste er at det lekker damp ut av glipa.
Men med FoamControl ( http://www.bryggselv.no/products/defoamer-foam-control- ), lokket helt tett på gryta og flexislange inn under kjøkkenvifta får jeg problemfri koking uten antydning til damp i kjøkkenet. Siden dampstrålen er så fokusert holder det at vifta går på laveste trinn. Før brukte jeg en kombinasjon av 2-3 meter alufolie, tape og vifta på fullt og det var mindre effektivt.
Konklusjon: Anbefales! (men kjøp foamcontrol!)
Under koking MÅ jeg bruke FoamControl eller FermCap, ellers kan det koke så kraftig over at det tyter ut på toppen.
Alternativt må det være en glipe mellom lokk og hatt, f.eks ved å legge den medfølgende stålbøyla imellom. Ulempen med det siste er at det lekker damp ut av glipa.
Men med FoamControl ( http://www.bryggselv.no/products/defoamer-foam-control- ), lokket helt tett på gryta og flexislange inn under kjøkkenvifta får jeg problemfri koking uten antydning til damp i kjøkkenet. Siden dampstrålen er så fokusert holder det at vifta går på laveste trinn. Før brukte jeg en kombinasjon av 2-3 meter alufolie, tape og vifta på fullt og det var mindre effektivt.
Konklusjon: Anbefales! (men kjøp foamcontrol!)