Takk for to interessante svar. Da har jeg litt å gå ut fra til en for meg ukjent øltype. Regner med at dette er en «lettere« variant enn f.eks Frydenlunds bokkøl?
Det er ikke mye som er "lett" ved min hvertfall. Brygg heller en litt heftig saison hvis du vil ha lett lys og sterk øl.Regner med at dette er en «lettere« variant enn f.eks Frydenlunds bokkøl?
Det er ikke mye som er "lett" ved min hvertfall. Brygg heller en litt heftig saison hvis du vil ha lett lys og sterk øl.
Har flere Saison brygg på CV'en Fint det, men hadde tenkt å prøve noe jeg ikke har prøvd før. Men blir litt skeptisk, har en tysk pils på gjæring og hadde tenkt å bruke gjæren fra den.....Får se hva jeg gjør. Takk for gode innspillDet er ikke mye som er "lett" ved min hvertfall. Brygg heller en litt heftig saison hvis du vil ha lett lys og sterk øl.
Bruk den gjæren. Selv så er jeg ikke så fryktelig glad i maibocks. Et lyst øl som av det jeg har smakt (kun fra tyske bryggerier), som vipper såvidt over det at man (jeg iallefall) får alkoholsmak, er ikke så glad i det selv. Men kjør på, gøy å teste noe nyttHar flere Saison brygg på CV'en Fint det, men hadde tenkt å prøve noe jeg ikke har prøvd før. Men blir litt skeptisk, har en tysk pils på gjæring og hadde tenkt å bruke gjæren fra den.....Får se hva jeg gjør. Takk for gode innspill
Bruk den gjæren. Selv så er jeg ikke så fryktelig glad i maibocks. Et lyst øl som av det jeg har smakt (kun fra tyske bryggerier), som vipper såvidt over det at man (jeg iallefall) får alkoholsmak, er ikke så glad i det selv. Men kjør på, gøy å teste noe nytt
Jeg får litt booza pils-følelse av de.
Støttes. Heller en fin, mørk dobbeltbock da.Jeg skriver under på det der.
Støttes. Heller en fin, mørk dobbeltbock da.
Sant, det er noe med at når sødmen fra alkoholen gjør at det ikke lenger er leskende, og det ikke er noe rista malt til å balansere det blir det fort litt kvalmende, tror jeg.Det er udiskutabelt godt. (Håper det vil bli dommen over den jeg har stående til gjæring nå, også.)
Maibock er ikke det eneste lyse sterke tyske jeg ikke liker. Når jeg tenker meg om, kommer jeg ikke på et eneste tysk lyst øl som er sterkere enn ca. 5,5 som jeg egentlig synes er godt.
Snåle greier; det er jo så godt når det er under 5,5.
Det er udiskutabelt godt. (Håper det vil bli dommen over den jeg har stående til gjæring nå, også.)
Maibock er ikke det eneste lyse sterke tyske jeg ikke liker. Når jeg tenker meg om, kommer jeg ikke på et eneste tysk lyst øl som er sterkere enn ca. 5,5 som jeg egentlig synes er godt.
Snåle greier; det er jo så godt når det er under 5,5.
Og der får du tilbake den enigheten du ga meg over. Lyst øl ogABV over 5.5 / 6.. jeg liker det ikke.
Selv ikke en Vitus. Beste Weizenbock jeg har smakt har vært mørk, fra en av de andre store tyske Weizen-bryggeriene fra det "riktige" området. Det var ett av de beste ølene jeg har smakt noensinne. Vitus var ikke god syntes jeg, pga lys + ABV
Bruk gjæren til en doppelbock da. Nomnomnom.Ut fra disse innspillene trekker jeg følgende konklusjon: Dropper planen om maibock Skal nok finne noe å bruke gjæren på.
Høres interessant ut. Har du en god oppskrift da ;-) ?Bruk gjæren til en doppelbock da. Nomnomnom.
Ut fra disse innspillene trekker jeg følgende konklusjon: Dropper planen om maibock Skal nok finne noe å bruke gjæren på.