4,2 kg malt er vel litt lite? De andbefaler vel mellom 5-6 kg? Har sett at noen klarer seg med 4,5kg, men trudde det absolutt var på kanten.Utklipp fra bryggeloggen. Brygger på en 20L...
Vis vedlegget 31525
Dette brygget ble et helvete i meskinga
I et slikt tilfelle er det jo fullt mulig å skalere oppskriften opp fra 3kg til 5,5kg. Da får man mer øl og man er garantert at det ikke blir fontene/sprut under meskingen. 21 liter hørtes litt lite ut (Speidel sier minimum 23), men så lenge varmeelementer er dekket med vann under mesking er det jo ingen problemer. Har aldri sjekket hvor grensa går på min Speidel med tanke på akkurat det.Har flere ganger brygget med 21 l. meskevann og rundt 3 kg malt.på speidel 20l. en "corona" 1800g pale malt. 550g.flaked corn og 550g.flaked rice gikk helt fint.øverst har jeg en fin rist klippet ut av fettfanger til stekepanne. rører ikke i mesken under brygging.