Stig Aa.
Norbrygg-medlem
Det heter seg jo at eneste måte å finne ut om ølet er ferdig, er å måle stabil FG over typ tre dager. Sikkert en god regel, men jeg har kjørt 14-dagersregelen. Men nå begynner jeg å stusse.
Åpner en hjemmesnekra imp. amber ale som skummer i flaskehalsen når den åpnes. Mye mer enn jeg ønsket. Måler SG og finner ut at den er lavere enn FG ved flasking. Tyder vel på at den ikke var ferdig utgjæret? Hm...
Er det idioti å ikke måle FG over tid, selv etter 14 dager, og gjelder det all øl/gjær? Gjæringstemperaturen er stabil og korrekt, så det er ikke der problemet ligger.
Hva gjør folk, og hvordan?
Åpner en hjemmesnekra imp. amber ale som skummer i flaskehalsen når den åpnes. Mye mer enn jeg ønsket. Måler SG og finner ut at den er lavere enn FG ved flasking. Tyder vel på at den ikke var ferdig utgjæret? Hm...
Er det idioti å ikke måle FG over tid, selv etter 14 dager, og gjelder det all øl/gjær? Gjæringstemperaturen er stabil og korrekt, så det er ikke der problemet ligger.
Hva gjør folk, og hvordan?