Måle OG uten å åpne lokket

Hei.
Beklager om dette er spurt om før, men jeg fant ingen tråd om dette.

Har prøvd meg på mitt første øloppsett (Muntons Premium Gold, Old Conkerwood Black Ale, 3,6 kg)
Nå har boblinga begynt å avta og jeg lurer på om jeg skulle målt om ølet er klart for tapping

Problemet er at jeg ikke har krane på gjeringsdunken min.
Kan jeg løfte av lokket og sette det på igjen hvis det ikke er ferdig?

Er det bortkastet å måle slike ølsett?
eventuelt hvor ofte/skjeldent skal det boble i gjærlåsen før jeg tapper ølet?

Mvh
Martin
 
Jada, du kan åpne lokket, men du utsetter selvfølgelig ølet for infeksjonsfare hver gang. Ikke en veldig stor fare, men den gir grunn nok til ikke å måle så ofte. På den annen side har ølet godt av å stå på gjæren en ukes tid eller to etter at det er utgjæret, så det er ikke noen vits i å forhaste seg.
 
Takk for kjapt svar.
Så da kan jeg bare la ølet ligge i dunken ei uke til.
Skal jeg kjøre ned tempen når gjæringa er ferdig?
 
Tilbake
Topp