Måling av IBU, ny metode

Holmentoppen

Norbrygg-medlem
Denne artikkelen fra BYO om beregningsmodeller for IBU var interessant...

”The only way to really know the IBU level of a beer is to have it professionally tested, which is something I highly recommend. Laboratory testing of IBUs can be performed for around $20 by sending a 4 oz. (120 mL) sample.”

Er det noen her på berget som lab-tester IBU for en billig penge?
 
Sist redigert av en moderator:

Finn Berger

Moderator
Litt uklart for meg hvilken praktisk nytte vanlige hjemmebryggere har av denne modellen, men det er mye interessant i artikkelen. At klarheta til vørteren vi setter til kok har så stor betydning, var kanskje det som slo meg mest.

Ellers sies det jo at det stadig er vanskelig å vurdere betydninga av tørrhumling.

Her er kalkulatoren som Hosom har laget for denne metoden: https://jphosom.github.io/alchemyoverlord/ibu_SMPH.html
 
Topp