Hei. vi er relativt nylig kommet i gang med brygginga, og flere og flere ting faller på plass mens man holder på. Vi har så langt brukt ferdige oppskrifter, men nå er vi hypp på å lage våre egne.
Men, finnes det noen satte regler og formler på hvor mye humle og malt man trenger til en batch?
Vi ender som regel opp med en batch på tjue liter, og har stort sett rundt 6 kg malt. Men hvorfor er det sånn? :jaha:
Og hvor mange gram humle skal man bruke, er det kun å prøve seg frem. Vi ligger vel på rundt i underkant av hundre gram på batchene våre så langt, men igjen, hvorfor?
Kan vi bruke en kilo humle, og bare lage verdens mest humla øl for eksempel? (kødda, men det skjønte dere sikkert :klovn
Men, finnes det noen satte regler og formler på hvor mye humle og malt man trenger til en batch?
Vi ender som regel opp med en batch på tjue liter, og har stort sett rundt 6 kg malt. Men hvorfor er det sånn? :jaha:
Og hvor mange gram humle skal man bruke, er det kun å prøve seg frem. Vi ligger vel på rundt i underkant av hundre gram på batchene våre så langt, men igjen, hvorfor?
Kan vi bruke en kilo humle, og bare lage verdens mest humla øl for eksempel? (kødda, men det skjønte dere sikkert :klovn