Malt- Sjelen i ølet med Bonsak gårdsmalteri

Ole Nærheim

Fylkesleder
Norbrygg Rogaland sammen med Brix og Bonsak gårdsmalteri inviterer til en aften med lærdom
Sted : Brix på Bryne, Tid: 11.Juni kl 19:30 (Brix åpner kl 18:00)
Biletter:Malt- Sjelen i ølet med Bonsak gårdsmalteri - 11.06.2020 | Norbrygg - norsk hjemmebryggerforening

Malt har i de siste årene blitt satt på sidelinjen og blitt neglisjert av den moderne brygger, selv om det er noe vi omtaler som ryggraden i ølet. Humle, humle, og atter humle er det vi hører. For å i det heletatt få kalle øl for øl må man bruke malt, så derfor vil vi invitere til en aften med lærdom om denne kritisk råvare. Tyson Weaver fra Bonsak Gårdsmalteri kommer for å undervise om hva malt faktisk er og hvordan du selv kan bruke det på best mulig måte. Velkommen til en kunnskapsrik kveld! NB! Kun plass til 40stk så ikke sover! Det blir også utdelt par få premier.

Tyson Weaver driver Bonsak gårdsmalteri på Trøndelag fulltid. Han har doktorgrad fra NTNU, er styremedlem på det Norske Bryggerlaug, og Norway correspondent for Scandinavian Brewers Review. Han har delt ut spis kunnskapen hans på flere Norbrygg samlinger før (Hjemmebrygger helgen Oslo 2019, Juleølkonkurannsen på Tautra 2018). I April 2018 kjørte Tyson ett foredrag på Norwegian Brewers Technical Conference hos E.C.Dahls for 55 bryggere fra 31 ulike profesjonelle bryggeri. Dette foredraget var interaktivt, hvor deltagere kjørt blind aromatisk og sensorisk evalueringer av forskjellige malt typer. 11.juni er en glimrende mulighet til å lære det samme som bryggeriene i Norge fikk påfyll av.

Bonsak gårdsmalteri produsere malt fra egen dyrket korn på Trøndelag. Virksomheten er drivet av samboerpar Tyson Weaver (malt ansvarlig) og Bodil Oust (korn ansvarlig). De har 11 fast produkter i portfolioen og leverer høy kvalitets gulv malt med særpreg til en rekke av norsk håndverksbryggerier og ivrig hjemmebryggere landet rundt.
 
Tilbake
Topp