Finn Berger
Moderator
- det er fali' det.
Jeg holder på å lage meg et "maltkott", siden rommet jeg brukte som lager før, skal tas i bruk til nyttigere formål. Her blir det trangt, og null ventilasjon. Så det å starte opp drillen etter å ha herjet med å måle opp malten inne i dette kottet, er kanskje ikke så lurt?
Villgjær og bakterier? Er det noen som vet noe mer konkret om hva det er snakk om? Jeg har støtt på advarsler mot aspergillus, en muggsopp som kan gi infeksjon i luftveiene og lungene, på nettet. ("Svartsopp" på hus er vel en variant av den, og den skal en visst også passe seg litt for når en vasker hus.) Så det er ikke bare ølet vårt vi skal passe på, tydeligvis. Men ellers er del vel særlig det vi bekymrer oss for, og jeg har opplevd at vørter som fikk stå litt for lenge før jeg kokte den, og som sannsynligvis hadde fått litt nærkontakt med maltstøv etter meskingen, utviklet en kraftig infeksjon av ett eller annet.
- inneholder villgjær og bakterier
- skadelig for lunger
- kan eksplodere
Jeg holder på å lage meg et "maltkott", siden rommet jeg brukte som lager før, skal tas i bruk til nyttigere formål. Her blir det trangt, og null ventilasjon. Så det å starte opp drillen etter å ha herjet med å måle opp malten inne i dette kottet, er kanskje ikke så lurt?
Villgjær og bakterier? Er det noen som vet noe mer konkret om hva det er snakk om? Jeg har støtt på advarsler mot aspergillus, en muggsopp som kan gi infeksjon i luftveiene og lungene, på nettet. ("Svartsopp" på hus er vel en variant av den, og den skal en visst også passe seg litt for når en vasker hus.) Så det er ikke bare ølet vårt vi skal passe på, tydeligvis. Men ellers er del vel særlig det vi bekymrer oss for, og jeg har opplevd at vørter som fikk stå litt for lenge før jeg kokte den, og som sannsynligvis hadde fått litt nærkontakt med maltstøv etter meskingen, utviklet en kraftig infeksjon av ett eller annet.
Sist redigert: