Malttyper ?

Hei,
Er det noen her på forumet som vet forskjellen på Cara red malt og Spesial B malt ,
å hva slags øl di kan/bør brukes i ?
 
Har ikke peiling, men står litt i How to brew. I følge How to Brew så passer Special B bra til brown ales, porters and dobbelbocks. Men da brukt i moderasjon (nevnes kvart til halv pound for en 5 gallon mengde øl), større mengder vil gi en plommeaktig smak til abbey ale stiler som dubbel.

Usikker på hvilken malt den andre er, kanskje Caramel 80 som det står gir en bittersøt karamell smak og rødlig farge til øl.
 
SpecialB er mye mørkere. Weyermann CaraRed EBC 40 -- 50, Castle SpecialB EBC 300. SpecialB har vel også en spesiell fremstillingsprosess, og skiller seg litt fra tilsvarende mørke karamalttyper. Den har et tungt, fruktig preg.
 
Tilbake
Topp