Kjapt spørsmål om dårlig utgjæring fra en nervøs brygger bare. Har hatt samme målingen av OG to dager på rad med 1.032. Målet er 1.022 etter oppskriften.
Skal jeg folde hender og håpe det går bra, eller bør jeg ta affære om det ikke endrer seg om noen dager?
Har en Truman export stout på gjæring. Pitchet fra en starter og den var i gang etter ett par timer. Kinn sovjet staut er laget på samme resept.
Oppskriften, (vedlagt) har følgende sukkernivåer:
Original Gravity : 1.080
Final Gravity : 1.022
Gjæra er Lallemand London English-Style ESB
OG havnet på 1078.
Nå etter 5 dager er FG 1.032 og det er lite aktivitet i låsen etter 5 dager på 20C. Smaken er fortreffelig men litt for søt.
Fulgte oppskriften men termometeret på digiboil viste 2-3 grader høyere virkelig temp. Dermed er den mesket på ca 62-63 grader i en time så jeg ga den 30 min på 68 grader bare for å få med A-amylase for å være på den sikre siden.
Glemte å bruke akvariepumpa med luftestein. men det var litt plasking når jeg overførte.
Edit: endret teksten som er understreket.
Skal jeg folde hender og håpe det går bra, eller bør jeg ta affære om det ikke endrer seg om noen dager?
Har en Truman export stout på gjæring. Pitchet fra en starter og den var i gang etter ett par timer. Kinn sovjet staut er laget på samme resept.
Oppskriften, (vedlagt) har følgende sukkernivåer:
Original Gravity : 1.080
Final Gravity : 1.022
Gjæra er Lallemand London English-Style ESB
OG havnet på 1078.
Nå etter 5 dager er FG 1.032 og det er lite aktivitet i låsen etter 5 dager på 20C. Smaken er fortreffelig men litt for søt.
Fulgte oppskriften men termometeret på digiboil viste 2-3 grader høyere virkelig temp. Dermed er den mesket på ca 62-63 grader i en time så jeg ga den 30 min på 68 grader bare for å få med A-amylase for å være på den sikre siden.
Glemte å bruke akvariepumpa med luftestein. men det var litt plasking når jeg overførte.
Edit: endret teksten som er understreket.
Vedlegg
Sist redigert: