Manglende utgjæring av Truman export stout?

Does not compute, som de sier.
Blir vel en psaudolager... Har ikke mulighet for fermentering under 18 grader ennå. Eller mener du at det ikke er lurt å bruke kveik for bedre utgjæring? Blir vel å kjøre 05 på stouten om den ikke starter av seg selv i løpet av ett par dager.
 
Blir vel en psaudolager... Har ikke mulighet for fermentering under 18 grader ennå. Eller mener du at det ikke er lurt å bruke kveik for bedre utgjæring? Blir vel å kjøre 05 på stouten om den ikke starter av seg selv i løpet av ett par dager.
Nei, jeg mente bare at det vanskelig kan kalles en lager uten lagergjær. Eller, det kan selvsagt kalles hva du vil, det er ditt øl, men for meg er en lager et øl laga med lagergjær. For eksempel en baltisk porter. :)

Hva angår stouten din er det et h... å få igang en gjæring som har stoppa opp, men en aktiv starter med us-05 kan kanskje funke, og det vil ikke ødelegge ølet, ihvertfall. Kveiken er kanskje mindre nøytral og kan kanskje prege ølet i større grad.
 
Nei, jeg mente bare at det vanskelig kan kalles en lager uten lagergjær. Eller, det kan selvsagt kalles hva du vil, det er ditt øl, men for meg er en lager et øl laga med lagergjær. For eksempel en baltisk porter. :)

Hva angår stouten din er det et h... å få igang en gjæring som har stoppa opp, men en aktiv starter med us-05 kan kanskje funke, og det vil ikke ødelegge ølet, ihvertfall. Kveiken er kanskje mindre nøytral og kan kanskje prege ølet i større grad.
Er enig i at kveiklager ikke er stilren. Men har lest flere oppskrifter på helles lager med kveik gjæret på 20 grader. Da er den nøytral. Ved høyere temperatur over 25c så skal de visstnok gi mye smak. Men det får bli en annen tråd :)
Får teste med 05 og slenge på litt gjærernæring samtidig. Ser i morgen om og har sunket før jeg setter i gang.
Takk til alle tips og gode råd. Oppdaterer med resultater
 
Brygger dette ølet nå. O.G. 1.082 etter oppskriften. Mesket etter plannen og brukte 2x MJ Empire Ale som er kjent for sin fruktighet men lav attenuation. Extra pakke gjær her. Mye gjærnæring og oxygen. Stormgjæring etter 2 dager som dabbet av kort tid etter@ 1.050. Spent for F.G. Jeg tror at jeg skal bruke sulfitt og sorbate ved flasking da disse øltyper kan gjære ut langsomt og gi flaskebomber. Utrolig mye humle i oppskriften som etterhvert mykner og balansere sødmen.
 
Brygger dette ølet nå. O.G. 1.082 etter oppskriften. Mesket etter plannen og brukte 2x MJ Empire Ale som er kjent for sin fruktighet men lav attenuation. Extra pakke gjær her. Mye gjærnæring og oxygen. Stormgjæring etter 2 dager som dabbet av kort tid etter@ 1.050. Spent for F.G. Jeg tror at jeg skal bruke sulfitt og sorbate ved flasking da disse øltyper kan gjære ut langsomt og gi flaskebomber. Utrolig mye humle i oppskriften som etterhvert mykner og balansere sødmen.

Det er kanskje ikke så lurt med sorbat hvis du skal ha håp om naturlig karbonering
Oksygen skal heller ikke være nødvendig med tørrgjær
 
Brygger dette ølet nå. O.G. 1.082 etter oppskriften. Mesket etter plannen og brukte 2x MJ Empire Ale som er kjent for sin fruktighet men lav attenuation. Extra pakke gjær her. Mye gjærnæring og oxygen Stormgjæring etter 2 dager som dabbet av kort tid etter@ 1.050. Spent for F.G. Jeg tror at jeg skal bruke sulfitt og sorbate ved flasking da disse øltyper kan gjære ut langsomt og gi flaskebomber. Utrolig mye humle i oppskriften som etterhvert mykner og balansere sødmen.
Det er kanskje ikke så lurt med sorbat hvis du skal ha håp om naturlig karbonering
Oksygen skal heller ikke være nødvendig med tørrgjær
Nei. skal kegge først og tvangskarbonere. Meg har nesten sluttet å bruke oksygen nå utenom gjenbruk av gjær, men alt som kan hjelpe til med denne kraftige oppskriften fra1850. Den ekstra kraftige humlig peker til en export øl på vei til Australia med båt. Morsomt med Barclay Perkins oppskifter, særlig for en engelskman som jeg.
Første gang her på forumet og jeg hilser alle så mye
 
Tilbake
Topp