Hei, og takk for tilbakemelding. Jeg brygget følgende basert på en oppskrift fra Brewing classic styles:
Maris Otter Pale Ale Malt (7 EBC) 3,910
Flaket havre / havregryn (1 EBC) 0,410
Pale Chocolate (625 EBC) 0,310
Amber Malt 50 (50 EBC) 0,310
Crystal 150 (150 EBC) 0,210
Roasted Barley (1450 EBC) 0,210
Jeg justerte vannet i henhold til tabellen til Gahr, så trodde jeg da skulle være noenlunde innenfor? Når det er sagt så merket jeg i går at det raskt dannet seg skum i halsen på flasken med stout når jeg åpnet den (7 uker på flaske). Det skal sies at den da hadde stått i romtemperatur en stund, så tipper den holdt 12-13 grader. Det var på ingen måte noen fontene, men det jobbet seg sakte men sikkert oppover. Jeg kan ikke kjenne noen spesiell usmak på ølet, men lurer på om det kan være starten på en infeksjon. Det var forøvrig mer fylde i det når jeg fikk litt "lunk" på det, men innbiller meg at det var fyldigere de første ukene på flaske.