Mangrove jack czech pilsner - tørrhumle eller ikke? (Saaz)

Følger med 28g saaz humle i dette kitet men er usikker på om jeg skal tørrhumle eller ikke

Brygger til fattern, han vil ha noe lignende norsk butikk-pils, formeninger om smaken med og uten tørrhumling?

bruker medfølgende m54 gjær, så overgjæring (har ikke tilgang på temperaturkontroll til undergjæring)
 
Definitivt ikke tørrhumle.

Det er en California Common-gjær, det der. Bør gi greit resultat. Har du mulighet til å sette den i et litt kjøligere (16-17 grader) rom først, er det lurt. Gjæringa produserer noe varme, så den vil gå opp et par grader. Men når aktiviteten avtar - det begynner å ploppe litt langsommere - avtar også varmeproduksjonen, og det kan gjæren reagere negativt på. Så da er det fint om du kan sette den litt varmere, altså inn i vanlig værelsestemperatur.

Ellers er det viktig at temperaturen ikke går opp og ned i løpet av døgnet.
 
Takk for raskt svar.

Temperaturen er nok litt høy.. 22c romtemp, 24c i gjæringsbøtta etter 2 døgn, mye aktivitet i gjærlåsen.
 
Takk for raskt svar.

Temperaturen er nok litt høy.. 22c romtemp, 24c i gjæringsbøtta etter 2 døgn, mye aktivitet i gjærlåsen.
Det høres ikke optimalt ut. Men den gjæren er jo - historisk - resultatet av gjæring under nokså varierende forhold, så kanskje den takler det. Det er vel ikke så mye du kan gjøre med det.

Hvis værelsestemperatur er den eneste temperaturen du har tilgang til, må du vel bare tilpasse brygginga til det. Du kan kanskje holde temperaturen noenlunde i sjakk i den mest aktive fasen ved å legge våte håndklær/laken over dunken, og så velge gjær som takler temperaturer oppe på 20-tallet, og øltyper som gjæren passer til. Fermentis' 05 er jo et nokså opplagt valg, og du kan brygge mye med den - og så kan du så klart bruke kveik. Noen av kveiktypene gir vel nokså reint resultat.

Økonomi er jo en faktor, ved sida av fysiske forhold i heimen. Snedige innretninger for temperaturkontroll koster noen kroner, men gir vesentlig øking av mulighetene.
 
Har gått fint tidligere, men da IPA-typer med en annen type gjær.

Tar tipset ditt å surrer et vått håndkle rundt bøtta, så får jeg bare krysse fingrene, er nede på 23c nå faktisk.
 
Tilbake
Topp