Her er mitt pågående bryggeprosjekt:
Marum IPA
American IPA
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 21.0
Total Grain (kg): 6.620
Total Hops (g): 172.60
Original Gravity (OG): 1.074 (°P): 18.0
Final Gravity (FG): 1.013 (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV): 8.04 %
Colour (SRM): 9.4 (EBC): 18.5
Bitterness (IBU): 45.3 (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 85
Grain Bill
----------------
5.450 kg Pale Ale Malt (82.33%)
0.600 kg Cane Sugar (9.06%)
0.200 kg Aromatic Malt (3.02%)
0.170 kg Caramunich I (2.57%)
0.100 kg crystal domen mørk (1.51%)
0.100 kg ristet hvete (1.51%)
Hop Bill
----------------
15.0 g Summit Pellet (15.8% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g Citra Pellet (13% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
23.0 g Cascade Pellet (6% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.1 g/L)
5.0 g Summit Pellet (15.8% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (0.2 g/L)
20.0 g Citra Pellet (11.1% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1 g/L)
20.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (1 g/L)
17.6 g Citra Pellet (11.1% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (0.8 g/L)
10.0 g Summit Pellet (15.8% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (0.5 g/L)
19.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 7 Days (Dry Hop) (0.9 g/L)
14.0 g Citra Pellet (11.1% Alpha) @ 7 Days (Dry Hop) (0.7 g/L)
14.0 g Summit Pellet (15.8% Alpha) @ 7 Days (Dry Hop) (0.7 g/L)
Misc Bill
----------------
Single step Infusion at 64°C for 60 Minutes.
Fermented at 19°C with WLP001 - California Ale
Notes
----------------
Jeg kommer nok ikke til å kjenne alkohol styrken sikert på dette ølet siden jeg ikke klarte å holde eksakte mål. jeg har og blitt lurt av feilkalibrert hydrometer. saver nå med kalibrerte målinger, dette er nok ganske nære virkligheten viss effektiviteten er på ca70%
Sølte bort ca 2 liter men silte vørteren for å få med mere veske. må nok regne med litt bundfall.
glemte også å ha i Irish moss
29/09 12 : Tørr humlet idag med 19-14-14 gram cascade-citra-summit brygget er nå nesten utgjæret ca 6-7 dager etter start.
skall ha det meste av dette brygget på Trykk dunken (noe skall jeg flaske og spare) vurderer ved overføringen om 7 dager vorvidt jeg skall ha i mere tørr humle på dunken.
Recipe Generated with BrewMate
Noen som har noen komentarer?
Eller noen som har brukt disse humlene før? Dette er min første IPA
Marum IPA
American IPA
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 21.0
Total Grain (kg): 6.620
Total Hops (g): 172.60
Original Gravity (OG): 1.074 (°P): 18.0
Final Gravity (FG): 1.013 (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV): 8.04 %
Colour (SRM): 9.4 (EBC): 18.5
Bitterness (IBU): 45.3 (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 85
Grain Bill
----------------
5.450 kg Pale Ale Malt (82.33%)
0.600 kg Cane Sugar (9.06%)
0.200 kg Aromatic Malt (3.02%)
0.170 kg Caramunich I (2.57%)
0.100 kg crystal domen mørk (1.51%)
0.100 kg ristet hvete (1.51%)
Hop Bill
----------------
15.0 g Summit Pellet (15.8% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g Citra Pellet (13% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
23.0 g Cascade Pellet (6% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.1 g/L)
5.0 g Summit Pellet (15.8% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (0.2 g/L)
20.0 g Citra Pellet (11.1% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1 g/L)
20.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (1 g/L)
17.6 g Citra Pellet (11.1% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (0.8 g/L)
10.0 g Summit Pellet (15.8% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (0.5 g/L)
19.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 7 Days (Dry Hop) (0.9 g/L)
14.0 g Citra Pellet (11.1% Alpha) @ 7 Days (Dry Hop) (0.7 g/L)
14.0 g Summit Pellet (15.8% Alpha) @ 7 Days (Dry Hop) (0.7 g/L)
Misc Bill
----------------
Single step Infusion at 64°C for 60 Minutes.
Fermented at 19°C with WLP001 - California Ale
Notes
----------------
Jeg kommer nok ikke til å kjenne alkohol styrken sikert på dette ølet siden jeg ikke klarte å holde eksakte mål. jeg har og blitt lurt av feilkalibrert hydrometer. saver nå med kalibrerte målinger, dette er nok ganske nære virkligheten viss effektiviteten er på ca70%
Sølte bort ca 2 liter men silte vørteren for å få med mere veske. må nok regne med litt bundfall.
glemte også å ha i Irish moss
29/09 12 : Tørr humlet idag med 19-14-14 gram cascade-citra-summit brygget er nå nesten utgjæret ca 6-7 dager etter start.
skall ha det meste av dette brygget på Trykk dunken (noe skall jeg flaske og spare) vurderer ved overføringen om 7 dager vorvidt jeg skall ha i mere tørr humle på dunken.
Recipe Generated with BrewMate
Noen som har noen komentarer?
Eller noen som har brukt disse humlene før? Dette er min første IPA