Tar veldig gjerne mot innspill på denne matølen som er inspirert av Nøgne Ø sine Citrus Hystrix og India Saison, uten at jeg ønsker de skal være en kopi av dem. Vurderer også å tørrhumle med en god dæsj sitronmelisse, så om noen har erfaringer med det hører jeg gjerne om det også.
Ting jeg lurer litt på selv:
Stegmesking?
Tørrhumling?
Hvor mye rice shells trenger jeg egentlig?
Lage gjærstarter?
Er jeg optimistisk med den FGen?
Har også kalk, men usikker på hvordan tilsette dette. Aldri brukt det før, og vil ikke ødelegge det jeg tror kan bli et fantastisk øl.
Brygger i modet BB30 med PID og sirkulasjonspumpe.
"Mjølhus"
Style: Specialty Beer OG: 1.059
Type: All Grain FG: 1.006
Rating: 0.0 ABV: 6.94 %
Calories: 188 IBU's: 48.52
Efficiency: 75 % Boil Size: 28.00 L
Color: 7.2 SRM Batch Size: 25.00 L
Preboil OG: 1.054 Boil Time: 90 minutes
Fermentation Steps
Name Days / Temp
Primary 17 days @ 20.0°C
Bottle/Keg 7 days @ 22.0°C
Bottle/Keg 7 days @ 13.0°C
Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name Time Gravity
3.00 kg 42.86 % Vienna Malt 60 mins 1.036
3.00 kg 42.86 % Wheat Malt, Ger 60 mins 1.039
0.50 kg 7.14 % Rice Hulls 60 mins 1.000
0.10 kg 1.43 % Caramel/Crystal Malt -120L 60 mins 1.033
400.00 g 5.71 % Pale Malt, Maris Otter 60 mins 1.038
Hops
Amount IBU's Name Time AA %
10.00 g 7.50 Sorachi Ace 30 mins 11.00
10.00 g 3.54 Sorachi Ace 10 mins 11.00
20.00 g 3.89 Sorachi Ace 5 mins 11.00
10.00 g 9.00 Citra 30 mins 13.20
10.00 g 4.25 Citra 10 mins 13.20
20.00 g 4.67 Citra 5 mins 13.20
10.00 g 8.87 Centennial 60 mins 10.00
10.00 g 6.82 Centennial 30 mins 10.00
Yeasts
Amount Name Laboratory / ID
2.00 pkg Safbrew T-58 Fermentis T-58
Additions
Amount Name Time Stage
1.00 tbsp Irish Moss 15 mins Boil
Mash Profile
Medium Body Infusion 60 min @ 67.8°C
Add 17.91 L ( 2.91 L/kg ) water @ 76.4°C
Sparge
Sparge 19.05 L of 76.7°C water over 60 mins
Carbonation
Amount Type Beer Temp CO2 Vols
119.63 g Corn Sugar - Bottle Carbonation 22.2°C 2.00
Notes
www.iBrewMaster.com Version: 1.533
Vennlig hilsen
Anders Reve
Ting jeg lurer litt på selv:
Stegmesking?
Tørrhumling?
Hvor mye rice shells trenger jeg egentlig?
Lage gjærstarter?
Er jeg optimistisk med den FGen?
Har også kalk, men usikker på hvordan tilsette dette. Aldri brukt det før, og vil ikke ødelegge det jeg tror kan bli et fantastisk øl.
Brygger i modet BB30 med PID og sirkulasjonspumpe.
"Mjølhus"
Style: Specialty Beer OG: 1.059
Type: All Grain FG: 1.006
Rating: 0.0 ABV: 6.94 %
Calories: 188 IBU's: 48.52
Efficiency: 75 % Boil Size: 28.00 L
Color: 7.2 SRM Batch Size: 25.00 L
Preboil OG: 1.054 Boil Time: 90 minutes
Fermentation Steps
Name Days / Temp
Primary 17 days @ 20.0°C
Bottle/Keg 7 days @ 22.0°C
Bottle/Keg 7 days @ 13.0°C
Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name Time Gravity
3.00 kg 42.86 % Vienna Malt 60 mins 1.036
3.00 kg 42.86 % Wheat Malt, Ger 60 mins 1.039
0.50 kg 7.14 % Rice Hulls 60 mins 1.000
0.10 kg 1.43 % Caramel/Crystal Malt -120L 60 mins 1.033
400.00 g 5.71 % Pale Malt, Maris Otter 60 mins 1.038
Hops
Amount IBU's Name Time AA %
10.00 g 7.50 Sorachi Ace 30 mins 11.00
10.00 g 3.54 Sorachi Ace 10 mins 11.00
20.00 g 3.89 Sorachi Ace 5 mins 11.00
10.00 g 9.00 Citra 30 mins 13.20
10.00 g 4.25 Citra 10 mins 13.20
20.00 g 4.67 Citra 5 mins 13.20
10.00 g 8.87 Centennial 60 mins 10.00
10.00 g 6.82 Centennial 30 mins 10.00
Yeasts
Amount Name Laboratory / ID
2.00 pkg Safbrew T-58 Fermentis T-58
Additions
Amount Name Time Stage
1.00 tbsp Irish Moss 15 mins Boil
Mash Profile
Medium Body Infusion 60 min @ 67.8°C
Add 17.91 L ( 2.91 L/kg ) water @ 76.4°C
Sparge
Sparge 19.05 L of 76.7°C water over 60 mins
Carbonation
Amount Type Beer Temp CO2 Vols
119.63 g Corn Sugar - Bottle Carbonation 22.2°C 2.00
Notes
www.iBrewMaster.com Version: 1.533
Vennlig hilsen
Anders Reve