Det er en ting jeg ikke forstår med denne idéen om å «droppe» humla med en innretning; Humla ligger jo der i friluft, (etterhvert med høyere og høyere CO2-metning, men CO2 er også en gass). Først oksyderer den (lag fase), og hele tiden dunster den bort. Når man tørrhumler er hvertfall ikke okygeninnholdet høyere enn rett etter man pitcher gjær, (og monterer «hop-drop» anordningen). Når humla først ligger i veske (vørter/øl) så fordeler den seg (ganske) jevnt.
Jeg har kraftige magneter, men det ble ikke til at jeg har brukt dem. Liker ikke tanken på at de skal ligge åpent mot lufta, og dunste.
Jeg lagde en anordning med to sammenlimte bruskorker som det var hull i, (dvs uten topp), hadde humle i en liten brusflaske, purga flaska med CO2, og så skrudde den på toppen av fermzilla’n. Men etterhvert gadd jeg ikke styre med det. Strødde bare en klype metabisulfitt oppå humla, og dumpa den raskt oppi. Etter at jeg begynte å lage cider, hvor man bruker 2g/10l metabisulfitt, samt leste innholdsfortegnelser på feks saft, slutta jeg å bekymre meg for helserisikoene eller smaksendringer med det stoffet.