Per Arne
Norbrygg-medlem
Som forholdsvis ny medlem i Norbrygg har jeg hatt mange lærerike timer her på forumet, med å lese innlegg. Tenkte kanskje det snart var på tide å skrive litt jeg også.
Jeg har noen runder med ekstraktbrygging bak meg. Grunnen til at jeg ikke har gått videre til maltbrygging er plassmangel, både til brygging og til oppbevaring av utstyr. Men resultatene har vært bra.
Jeg har ved brygging brukt ca. 3,5 - 4 kg. ekstrakt. Men noen av mine venner, og også jeg selv, har ment at ølet med fordel kunne være litt mer kraftig i smak. Sist jeg brygget brukte jeg derfor 5 kg. ekstrakt, og tenkte at dette ville gi ølet en kraftigere smak. Men ble skuffet når prøvesmakingen stod for tur, ølet var ikke kraftigere. Har ikke mengden ekstrakt noe å si på hvor kraftig ølet blir? Er det mengden spesialmalt som må justeres opp for å få et kraftigere øl?
Regner med det er mange gode bryggere her som kan gi meg noen tips. Kanskje det også er noen som har en oppskrift til ekstraktbrygging som de vil anbefale.
Er også interessert i å komme i kontakt med hjemmebryggere på Sunnmøre. Kunne tenkt meg å blitt med en gang det skulle brygges for å lære.
Leste også her på forumet at styret i Norbrygg snart skulle ha styremøte. Da er det på tide å ta opp problemet med utsending av medlemskort til "nye" medlemmer. Har lest på forumet at det er mange, (inklusive meg selv) som savner medlemskort og Ølgjerd i posten.
Jeg har noen runder med ekstraktbrygging bak meg. Grunnen til at jeg ikke har gått videre til maltbrygging er plassmangel, både til brygging og til oppbevaring av utstyr. Men resultatene har vært bra.
Jeg har ved brygging brukt ca. 3,5 - 4 kg. ekstrakt. Men noen av mine venner, og også jeg selv, har ment at ølet med fordel kunne være litt mer kraftig i smak. Sist jeg brygget brukte jeg derfor 5 kg. ekstrakt, og tenkte at dette ville gi ølet en kraftigere smak. Men ble skuffet når prøvesmakingen stod for tur, ølet var ikke kraftigere. Har ikke mengden ekstrakt noe å si på hvor kraftig ølet blir? Er det mengden spesialmalt som må justeres opp for å få et kraftigere øl?
Regner med det er mange gode bryggere her som kan gi meg noen tips. Kanskje det også er noen som har en oppskrift til ekstraktbrygging som de vil anbefale.
Er også interessert i å komme i kontakt med hjemmebryggere på Sunnmøre. Kunne tenkt meg å blitt med en gang det skulle brygges for å lære.
Leste også her på forumet at styret i Norbrygg snart skulle ha styremøte. Da er det på tide å ta opp problemet med utsending av medlemskort til "nye" medlemmer. Har lest på forumet at det er mange, (inklusive meg selv) som savner medlemskort og Ølgjerd i posten.