På mine tre siste brygg, som har fått sjangsen til å stå litt lengre enn de tidligere, mener jeg å registrere en rikere humlearoma og bitterhet nå enn ved 14 dagers kaldlagring. . Det dreier seg APAvarianter rundt 30-40 IBU.
Disse ble brygget tidlig i desember, så det er ikke noe lang lagring det er snakk om, men lengre enn oftest. Siden jeg trodde disse aromaene avtok med tiden er jeg litt forvirret?
- er dette bare et resultat av de har fått "satt seg" litt smaksmessig?
-er det andre aromaer som kan fordekke det fulle smaksbildet den første mnd etter tapping?
-kan det være min dagsform, hva jeg spiste, eller hva jeg drakk før disse ølene ?
Disse ble brygget tidlig i desember, så det er ikke noe lang lagring det er snakk om, men lengre enn oftest. Siden jeg trodde disse aromaene avtok med tiden er jeg litt forvirret?
- er dette bare et resultat av de har fått "satt seg" litt smaksmessig?
-er det andre aromaer som kan fordekke det fulle smaksbildet den første mnd etter tapping?
-kan det være min dagsform, hva jeg spiste, eller hva jeg drakk før disse ølene ?