Mesking og Vannvolum!

Hallstein

Norbrygg-medlem
Hei !

Har nettopp skaffet meg meskebag, og lurer litt på det med vannvolum.
jeg har tidligere brygget BIAB med skylling, og har da brukt slik beregning (eksempel)
25 L - 7L (7kg malt) + 9 liter skyllevann = 27 Liter.
Etter kok har jeg vanligvis hatt ca. 23 Liter, noe som er passe for min egen del.

Jeg har også brukt å hatt 73% effektivitet, og nå når jeg skal brygge øl neste gang, hvilke vannmengder ville du ha brukt? (mesk inn, skyllevann osv.)
Hvilken effektivitet kan jeg forvente meg? (batch sparge)
Hvilken temperatur bør skyllevannet ha?
Bør jeg tippe på meskebagen for å minimere dead space?
 
Jeg mesker med 2,5 l pr kg malt. Ligger stabilt på 80% effektivitet. Skyller med 80 grader varmt vann. Jeg lar kjøleboksen stå rolig under mesken og avrenning. Jeg psrtiskyller jeg og.
 
hei.
min huske regel for biab er skylling med 80 grader vann i 15 min i en egen beholder mens jeg koker opp i hlt. og 1 l vann pr kg med korn.
vis dette er feil så skylder jeg på vestbrygg Birger.

håper dtte hjelper
 
Tilbake
Topp