Metallisk smak av øl

Smakte på min Indian Brown Ale i går i forbindelse med avlesning av SG. Brygget hadde da stått til gjæring 8 dager og kommet ned til 1017. Vet det er tidlig å bedømme smak, men kjente en metallisk smak jeg tidligere har vært borte i på min kones brygge. Dette var også en Brown Ale som ble humle litt ekstra.

Brukte Columbus (Tomahawk) og Mt. Hood. Rundt 50IBU. Kan det være en kræsj mellom humle og malt som skaper denne smaken, eller noe annet?
 
Jeg aldri opplevd noe slikt, men jeg måtte tømme ut et bayerbrygg etter å ha brukt vann fra en dunk som var tilsatt klor til skyllingen. Regner med at 24 l “øl” inneholdt ca 20 ml klor.
Jeg lot det gjære ut for å sjekke om det ble drikkende, men det smakte metall synes jeg. Maltsmaken var liksom ikke til stede, og ølet hadde en langvarig og ekkel ettersmak.
 
Har brukt klor til å vaske gjæringsspannet, men mener det ble vasket med stoutrens og så kjørt en runde med One Step før vørter og gjær gikk i tanken.
 
Tilbake
Topp