Min oppskrift ble til 60 liter med estimert efficency 80%:
14,4kg pilsnermalt (weyermann premium pilsner)
2,5kg roasted barley
1,2kg special b
1,1kg crystal 300 ebc
1,1kg cara 75ebc
670g (1.5lbs) honning fra morebeer, tilsatt rett i gryten ved 5 min før flameout
138g lakrisrot på 15 min før flameout
Da jeg brygget denne så fikk jeg problemer med at lakrisroten tettet pumpen fordi den ekspanderte ganske kraftig.
Kjøletiden tok "en evighet" av hva jeg pleier å bruke, så aner ikke hvor lang kontakttid lakrisroten egentlig hadde.
Jeg mener den kunne tålt 20-30% mer lakrisrot - selv om jeg var redd at kjøletiden ville trekke ut for mye lakrissmak.
Jeg brukte natrons osv. ihht. vannjusteringstipset til irsk ale, og gjæret i 3 spann med wlp004, wlp004+wlp013 og wlp013 alene.
Jeg har kun smakt på en uferdig versjon av wlp004-ølen og den smaker i hvert fall mer autentisk.
Det ble tilsatt 500g laktose for å få opp FG'en - det må til ettersom jeg er temmelig sikker på at de enten har glemt å nevne laktose
eller at honningen kan ha vært karamellisert og ikke gjærbar.
Ølen ble i hvert fall veldig bra, men ikke lik x-porteren.
Hva er trikset for å få askesmak fra chinook?