Beste ølet jeg har smakt faktisk!
Breakfast var favoritten helt til jeg smakte brunsh versjonen! Du får skrive et lite innlegg om hvordan bryggingen av breakfast gikk når det er gjort!
Jeg har sett den oppskriften, men sammenligner jeg den oppskriften med breakfast oppskriften syntes jeg det det er for mye forskjell... Har selv prøvd meg på en oppskrift som jeg tenker kanskje er innafor, men det er jo vill gjetting. Vet at orginalen egentlig ikke har eiketerninger, men tenkte at det kanskje hadde vært en spennende vri på det.
Noen meninger om dette?
Recipe: BK Ølnerd
Style: Imperial Stout
TYPE: Partial Mash
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size (fermenter): 11.00 l
Estimated OG: 1.099 SG
Estimated Color: 109.2 EBC
Estimated IBU: 75.3 IBUs
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
0.50 tbsp PH 5.2 Stabilizer (Mash 60.0 mins) Water Agent 1 -
2.00 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 2 38.7 %
0.80 kg Oats, Malted (2.0 EBC) Grain 3 15.5 %
0.50 kg Caraaroma (256.1 EBC) Grain 4 9.7 %
0.30 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118.2 EBC) Grain 5 5.8 %
0.30 kg Brown Malt (128.1 EBC) Grain 6 5.8 %
0.25 kg Chocolate Malt (886.5 EBC) Grain 7 4.8 %
0.25 kg Roasted Barley (591.0 EBC) Grain 8 4.8 %
0.22 kg Oats, Flaked (2.0 EBC) Grain 9 4.3 %
0.05 kg Smoked Malt (17.7 EBC) Grain 10 1.0 %
0.50 kg Light Dry Extract (15.8 EBC) Dry Extract 11 9.7 %
20.50 g Centennial [10.00 %] - Boil 90.0 min Hop 12 35.1 IBUs
16.50 g Columbus (Tomahawk) [14.00 %] - Boil 90. Hop 13 39.5 IBUs
0.30 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins) Fining 14 -
16.50 g Cascade [5.50 %] - Boil 1.0 min Hop 15 0.6 IBUs
1.0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast 16 -
30.00 g Eiketerninger (french medium) (Secondary 10.0 days) Flavor 17 -
4.00 Items Espresso (eller 0,5 liter Kopi luwaken) (Bottling 5.0 mins) Flavor 18 -
Meskeskjema:
40.0 C 20 min
63.0 C 60 min
72.0 C 20 min