1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Mikkeller beer geek brunch weasel

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av stenkarlsen, 11 Aug 2013.

  1. rsomby

    rsomby
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Paradis, Bergen
    En av de beste ølene jeg smakt. Satser på å kjøre en batch på denne oppskriften.

    "Espresso (eller 0,5 liter Kopi luwaken) (Bottling 5.0 mins)"   

    Skal kaffen tilsettes 5min før flasking?
     
  2. stenkarlsen

    stenkarlsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Kristiansand
    Vel, det er en mange meninger om saken.. Jeg tenkte egentlig bare, "tilsetter jeg kaffe rett før jeg flasker vil vel kaffen holde seg bedre i smak".. Om dette stemmer vet jeg ikke desverre, men er helt sikkert noen som har en sterk mening om dette? :)
     
  3. Langbein

    Langbein
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oppdal
    Denne vil jeg også prøve å brygge!!
    Personlig har jeg BrewDogs Tokyo som favorit, men Weasle er også en av de bedre jeg har smakt.
    Men så over til noen spørsmål:

    Vil det lønne seg å stegmeske på denne, evt. kjøre 2 separate mesker for å sikkre en god restsødme i ølen ( om man f. eks. bruker WLP099).

    Og lar den seg karbonere på flaske (om man holder seg til WLP007)? da vil man jo få litt restsødme..
     
  4. KKnutsen

    KKnutsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Hei.

    Planlegger å brygge denne nå til uka :)

    Min plan er som følger :

    Oppskrift som beskrevet i Mikkelers bok..
    upload_2015-1-21_15-16-11.png


    Vann behandling:
    CaCO3 (kun mesk):16 gram / 8,9 strøken teskje
    NaHCO3 (kun mesk):8 gram / 1,8 strøken teskje

    Stegmeske 40 (20min) + 65 (60 min) + 75 ( 15 min).
    PS! bruker en Beer Brew som er modifisert og har ikke opplevd problemer med havre..

    Satser på rebruk av en WLP001 (brukt i stout som står å gjærer nå) vasker gjæren først..

    Gjære i 14 dager på 21-23 grader

    Tilsette Kopi luwaken kaffi sammen med tapping på flasker/fat
    **************************************************************************************************************************

    Noen tips ?? forbedringer ?
     
    kortulf liker dette.
  5. Bodbryggeriet

    Bodbryggeriet
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Råholt
    Hvor fikk du tak i den boka, KKnutsen? Finns den i en norsk butikk eller nettbutikk?
     
  6. Ole Martin

    Ole Martin
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  7. Bodbryggeriet

    Bodbryggeriet
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Råholt
    aphex79 liker dette.
  8. knut-martinius

    knut-martinius
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Tilsatte du espressoen rett i gjæringskaret før flasking? Espressoen er vel desinfisert nok som den er, med tanke på at den koker på komfyren?
     
    Jo-Helge liker dette.

Del denne siden