Hei!
Hadde tenkt å brygge Ægir IPA, men min lokale bestyrer hadde ikke Citra humle, samt at han hadde målt opp 700 gr for mye Caramunich malt. Total maltmengde er da 8 kg, noe som kanskje byr på problemer i og med min Brattberg er beregnet på maks 7,5 kg. I den anledning har jeg gjort litt om på humletilsetningene, og lurer på om noen har kommentarer til dette. Ganske sikker på at det blir øl, men blir det en god IPA?
Til info har jeg til rådighet: 100 gr Amarillo, 100 gr centennial og 100 gr galena.
Takker for råd og vink.
Fra Arnadal til India #1 Style: Amerikansk IPA Brewer: Tom Smedsrud
Statistics
Volume: 25 liters
Boil Volume: 28 liters
OG: 1072
BG: 1064
FG:
Alcohol: 7.1 % by vol.
Colour: 26 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 54 IBU
BU/GU: 0.75
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 4 EBC 6400 g
Cara-hell 25 EBC 25 EBC 600 g
Cara Munich 100 EBC 100 EBC 1000 g
Mash schedule: 66 degrees for 90 minutes.
Hops
Centennial 10.9% alpha 35 g 60 minutes
Galena 12.1% alpha 20 g 60 minutes
Centennial 10% alpha 20 g 5 minutes
Amarillo 9.5% alpha 60 g dry hopped
% alpha 0 g n/a minutes
Fermentation
Yeast: Safale US-05
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Hadde tenkt å brygge Ægir IPA, men min lokale bestyrer hadde ikke Citra humle, samt at han hadde målt opp 700 gr for mye Caramunich malt. Total maltmengde er da 8 kg, noe som kanskje byr på problemer i og med min Brattberg er beregnet på maks 7,5 kg. I den anledning har jeg gjort litt om på humletilsetningene, og lurer på om noen har kommentarer til dette. Ganske sikker på at det blir øl, men blir det en god IPA?
Til info har jeg til rådighet: 100 gr Amarillo, 100 gr centennial og 100 gr galena.
Takker for råd og vink.
Fra Arnadal til India #1 Style: Amerikansk IPA Brewer: Tom Smedsrud
Statistics
Volume: 25 liters
Boil Volume: 28 liters
OG: 1072
BG: 1064
FG:
Alcohol: 7.1 % by vol.
Colour: 26 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 54 IBU
BU/GU: 0.75
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 4 EBC 6400 g
Cara-hell 25 EBC 25 EBC 600 g
Cara Munich 100 EBC 100 EBC 1000 g
Mash schedule: 66 degrees for 90 minutes.
Hops
Centennial 10.9% alpha 35 g 60 minutes
Galena 12.1% alpha 20 g 60 minutes
Centennial 10% alpha 20 g 5 minutes
Amarillo 9.5% alpha 60 g dry hopped
% alpha 0 g n/a minutes
Fermentation
Yeast: Safale US-05
Fermented at 20 degrees C for 14 days.