Prøvde på all-grain for første gang i går. Kjøpte et maltsett fra Vinogbar. For å gjøre alt litt ekstra vanskelig så skulle det meskes i tre trinn. Brukte beersmith og kom fram til noe sånt som 6,5 liter vann på 65 grader, videre 6 liter vann på 98 grader, også 4 liter vann på 98 grader. Alt vel så langt. Problemer var at 6,5 liter vann og 4,7 kg knust malt ikke fungerte så bra, spesielt med tanke på at meskebøtta har et skult volum under rista. Endte opp med at det ble veldig tørt. Skal det være sånn?
Etter å ha stått med heverten i 1,5 time og skylt så ble det til slutt. Etter koking hadde vørteren OG på 55.
Bruker platekjøler, og den var effektiv gitt. På full rulle kjølte den vørteret ned til 14 grader. Er det et problem, bør jeg justere opp tempen?
Tok også en liten prøvesmak fra gjæringskaret som ble satt i gang forrige helg. Der sto den en veldig vellykket IPA. Skikkelig humlefest. Den hadde på 7 dager gjæret fra OG 62 ned til 20. Er det for tidlig å flaske denne etter 9 dager?
Etter å ha stått med heverten i 1,5 time og skylt så ble det til slutt. Etter koking hadde vørteren OG på 55.
Bruker platekjøler, og den var effektiv gitt. På full rulle kjølte den vørteret ned til 14 grader. Er det et problem, bør jeg justere opp tempen?
Tok også en liten prøvesmak fra gjæringskaret som ble satt i gang forrige helg. Der sto den en veldig vellykket IPA. Skikkelig humlefest. Den hadde på 7 dager gjæret fra OG 62 ned til 20. Er det for tidlig å flaske denne etter 9 dager?