1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Min første Pilsner

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Jon Are Kolstad, 24 Sep 2014.

  1. Jon Are Kolstad

    Jon Are Kolstad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei, har satt sammen en oppskrift på en veldig enkel tysk pilsner.
    Det jeg trenger hjelp til er gjæring- og modnings- forløpet!
    Er dette optilmalt?:
    -30dagers gjæring ved 10gr (primærgjæring?)
    -så karbonering på flaske, deretter gjære i 30 dager på (modning?)
    -lagring på 4gr i 30 dager (lagring?)

    Oppskrift: http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/167279/tysk-pilsner
     
  2. Kjetil S

    Kjetil S
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Jeg får ikke sett oppskriften pga noen tillatelsesgreier, men. Du trenger ikke 30 dager til gjæring. 14 dager bør være mer enn nok om du bruker tilstrekkelig og frisk gjær, og 14 dager til karbonering i romtemperatur. Så kan du kaldlagre til du har drukket opp.
     
    Arne Joakim liker dette.
  3. Arne Joakim

    Arne Joakim
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Oslo
    Hvis du kan, bør du lagre ved ca null grader, men kjøle langsomt ned over en uke eller to.
     
  4. Jon Are Kolstad

    Jon Are Kolstad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for svar! fikk også tips om å øke temp mot slutten av primærgjæringa, så vi prøver oss litt fram og
     
  5. Frode Granli

    Frode Granli
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    I boka "Den norske ølrevolusjonen" har Gahr skrevet en veldig fin artikkel om brygging av lager.
    Hvis du ikke har boken bør du virkelig vurdere å kjøpe den.
     
  6. Sjakkt

    Sjakkt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vøyenenga
  7. Jon Are Kolstad

    Jon Are Kolstad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

Del denne siden