Hei
Jeg lurte på om jeg kunne få litt hjelp til å finne en kategori til ølen min.
Bakgrunnen for ølen var at jeg har en bror som gjerne kan kose seg med en porter eller stout, men ofte sutrer over en "tjæresmak" i en del øl. Så vi endte opp med å prøve oss på denne:
50 liter
12 kilo Marris Otter
1.5 kilo Flaked oats
1.5 kilo Flaked barley
2.2 kilo Crystal 40
50 gram Magnum 60
(muligens noe Fuggle på 0 min )
i tillegg hadde jeg 1 kilo hele kaffebønner i 7 min når jeg startet nedkjøling
La oss si at den var ganske udrikkelig, alkoholen stakk i munnen og ikke nok kaffesmak. Men som så mange øl, trengte den bare tid. Rundt 6 mnd begynte kaffesmaken å bli fremtredende og nå når det er gått 8 mnd begynner vi å snakke om muligheten til å stille med den i en festival i juni.
Og her er jo problemet , det er jo ingen hvit stout, kanskje mer en blonde med kaffe. Jeg brygget i mange år men når man er en introvert kar på 47, har jeg aldri tenkt på kategori/ festivaler osv, så håpet noen her inne kunne hjelpe meg.
Jeg lurte på om jeg kunne få litt hjelp til å finne en kategori til ølen min.
Bakgrunnen for ølen var at jeg har en bror som gjerne kan kose seg med en porter eller stout, men ofte sutrer over en "tjæresmak" i en del øl. Så vi endte opp med å prøve oss på denne:
50 liter
12 kilo Marris Otter
1.5 kilo Flaked oats
1.5 kilo Flaked barley
2.2 kilo Crystal 40
50 gram Magnum 60
(muligens noe Fuggle på 0 min )
i tillegg hadde jeg 1 kilo hele kaffebønner i 7 min når jeg startet nedkjøling
La oss si at den var ganske udrikkelig, alkoholen stakk i munnen og ikke nok kaffesmak. Men som så mange øl, trengte den bare tid. Rundt 6 mnd begynte kaffesmaken å bli fremtredende og nå når det er gått 8 mnd begynner vi å snakke om muligheten til å stille med den i en festival i juni.
Og her er jo problemet , det er jo ingen hvit stout, kanskje mer en blonde med kaffe. Jeg brygget i mange år men når man er en introvert kar på 47, har jeg aldri tenkt på kategori/ festivaler osv, så håpet noen her inne kunne hjelpe meg.