Hei!
Jeg har planer om en delmesk i nær fremtid, en Strong bitter/EPA på 50 L. Hvis den blir god får den lov å bli servert i brors bryllup. :brygging:
Lurer på hvordan minimesken bør foregå, når det egentlig kun er hveten som skal meskes, og de andre kun skal "vaskes".
600g hvetemalt 6 EBC (6,9%)
600g Carared 40 EBC (6,9%)
500g Crystal 150 EBC (5,7%)
50g Carafa I sjokolademalt (0,6%)
Resten av prosentene er 6 kg lys ekstrakt på boks og 1 kg ekstra lys spraymalt.
Bør jeg meske hveten alene i bare 2 liter vann, og så tilsette resten av malten for å trekke dem etterpå? Tenker at hvetens enzymer koker helt bort i kålen, hvis jeg blander alt i en BH-pose til 10 L vann.
BeerSmith foreslår å meske på 70 grader i bare 45 minutter. Er dette litt i varmeste laget?
Håper at alen blir god til mat. Den er tenkt humlet med:
55g Northern Brewer 11,20%, 60 min
30g Hallertauer Tradition 4,5%, 20 min
50g Styrian Goldings 3,6%, 5 min
Til samlet IBU på 35. Jeg har også Saaz og Crystal i fryseren... Ser humleskjemaet greit ut? Viktigste er å få en god øl..
Gjær blir enten S-04 eller US-05, heller mot S-04, men da må jeg lage en starter for å få nok. Eventuelt sykle til Lillestrøm en tur...
Takker for alle kommentarer
Jeg har planer om en delmesk i nær fremtid, en Strong bitter/EPA på 50 L. Hvis den blir god får den lov å bli servert i brors bryllup. :brygging:
Lurer på hvordan minimesken bør foregå, når det egentlig kun er hveten som skal meskes, og de andre kun skal "vaskes".
600g hvetemalt 6 EBC (6,9%)
600g Carared 40 EBC (6,9%)
500g Crystal 150 EBC (5,7%)
50g Carafa I sjokolademalt (0,6%)
Resten av prosentene er 6 kg lys ekstrakt på boks og 1 kg ekstra lys spraymalt.
Bør jeg meske hveten alene i bare 2 liter vann, og så tilsette resten av malten for å trekke dem etterpå? Tenker at hvetens enzymer koker helt bort i kålen, hvis jeg blander alt i en BH-pose til 10 L vann.
BeerSmith foreslår å meske på 70 grader i bare 45 minutter. Er dette litt i varmeste laget?
Håper at alen blir god til mat. Den er tenkt humlet med:
55g Northern Brewer 11,20%, 60 min
30g Hallertauer Tradition 4,5%, 20 min
50g Styrian Goldings 3,6%, 5 min
Til samlet IBU på 35. Jeg har også Saaz og Crystal i fryseren... Ser humleskjemaet greit ut? Viktigste er å få en god øl..
Gjær blir enten S-04 eller US-05, heller mot S-04, men da må jeg lage en starter for å få nok. Eventuelt sykle til Lillestrøm en tur...
Takker for alle kommentarer