Er jeg ingen ekspert på metaller så jeg bare syneser og gjengir hva jeg mener å ha lest (her inne og andre fora).
Hvis du har skrubbet for hardt i streven etter å fjerne missfargingen kan du ha fjernet belegget med oksideringen fra stålet, og det kan visst nok gi metallsmak. Dette belegget kommer visst nok tilbake hvis du koker med rent vann en stund før du tapper og fyller på med nytt vann til mesking,
Har du prøvd med PWB? Jeg vasker min BB30 samme dag som jeg er ferdig med bryggingen, jeg trenger ikke mer enn en skrubb fra first price for å få den ren.
Har av og til brukt et par dråper zalo for å skrubbe den litt ekstra hvis jeg føler det er mye rester etter olje fra humlen. Jeg har hatt et brygg der det satt litt mer fastbrente rester i bunn, men etter 30 min med pwb løsnet dette like lett som det grå belegget som vanligvis henger igjen.
Min koker har også en svak tone av missfarging i den innerste ringen, og jeg har ikke merket noe til usmaker på mitt øl enda.