Kan noen hjelpe meg. Jeg er veldig ny-begynner, og ikke spesielt belest innen området, men tror at noen der ute kan hjelpe meg.
Mitt første brygg, var en tysk pilsner. Det jeg er usikker på er om noen der ute bruker og ha brygget i tøy pose under meskingen ? I tilfelle, hva slags pose bruker dere ?
Grunnen til at jeg spør, er at det ølet jeg hadde på flasker ble det veldig mye bunn fall i, i corneliusfatet ble det bra bare jeg tappet 2 halvlitere. Men de flaskene jeg tappet på ble ikke spesielt delikate, men smaken ble fortreffelig. Har noen noe forslag til hvordan man kan unngå dette ? Har hørt at noen "setter"ølet 2 ganger før det settes til carbonatisering, Jeg har bare et lite kjøleskap til formålet, og har ikke plass til en hel gjeringsbøtte i dette.
Håper på mange gpde forslag. Hvis noen vet om en fin bok til ny-begynnere, setter jeg pris på det også !
Knut. :laugh:
Mitt første brygg, var en tysk pilsner. Det jeg er usikker på er om noen der ute bruker og ha brygget i tøy pose under meskingen ? I tilfelle, hva slags pose bruker dere ?
Grunnen til at jeg spør, er at det ølet jeg hadde på flasker ble det veldig mye bunn fall i, i corneliusfatet ble det bra bare jeg tappet 2 halvlitere. Men de flaskene jeg tappet på ble ikke spesielt delikate, men smaken ble fortreffelig. Har noen noe forslag til hvordan man kan unngå dette ? Har hørt at noen "setter"ølet 2 ganger før det settes til carbonatisering, Jeg har bare et lite kjøleskap til formålet, og har ikke plass til en hel gjeringsbøtte i dette.
Håper på mange gpde forslag. Hvis noen vet om en fin bok til ny-begynnere, setter jeg pris på det også !
Knut. :laugh: