Mitt andre forsøk på gjærstarter gjør meg usikker......

Hei!

Jeg skal brygge en lager og har satt igang starter fordelt på to 1.5l flasker fylt til litt over en liter med 1.040 vørter, gjæren er en Wyeast Bohemian Lager. Laget starteren i går kveld

Bekymringen min er at når jeg rister på flaskene for å få inn oksygen så skummer det noe voldsomt, det virker faktisk som starteren har blitt karbonert.....  har brukt aluminiumsfolie over åpning, så karbonering skulle være usannsynelig.

Kan jeg ha gjort en tabbe i desinfiseringsrutine og fått inn en infeksjon?

Jeg har laget starter på samme måten en gang før og dette skjedde da ikke....

Innspill mottas med takk! :)
 
Sålenge starteren din gjærer, vil den være full av kullsyre. Siden vann er veldig godt egnet til å holde på kullsyre vil ikke CO2en forlate starteren før du rister det ut (eller lar stå til gjæringen er ferdig). når du rister, rister du CO2 ut av starten (og luft inn) og dette vil skape skum. Helt normalt!
 
Tilbake
Topp