Jeg er en nyfrelst hjemmebryggerentusiast, som nå har fått mitt første brygg på flaske. Hadde vært artig om noen kunne gi meg tilbakemelding på hva jeg kunne/burde gjort annerledes for å få dette enda bedre. Utgangspunktet for brygget var settet Gahr Edition Single hop IPA Cascade fra Bryggselv. Jeg endte opp med en FG ved tapping på 1.025 og skulle gjerne hatt dette lavere for å få et mindre søtt øl. Bortsett fra det er jeg godt fornøyd med smaken.
Jeg brygger på en BB30 og hadde ved førtste brygg dårlig kontroll på vannmengden. Etter mesking endte jeg opp med ca 15-16 liter vørter på gjæringstanken med OG 1.080. Det er godt over hva oppskriften sier (1.063-1.067). Kunne jeg her bare ha justert inn mot rett OG og volum ved å tilsette vann? Burde vannet i tilfelle vært kokt og nedkjølt? Jeg antar det hadde vært en god ide, men jeg satte det til gjæring slik i håp om å få en sterk "double IPA"-variant. Det ble jo forsåvidt også noe i den retning, med gjæring til 1.025 fikk det en alkoholprosent på 7,3.
Jeg brukte to rør med WLP007 Dry English Ale flytende gjær. Etter 3 uker var FG 1.025. Hva skulle jeg gjort for å få denne lavere? Kreves det gjærstarter, eller andre virkemidler, oksygen el.l. for å få full utgjæring fra såpass høy OG?
Det kan også være at jeg hadde mye ugjærbart sukker i vørteren da jeg tror jeg mesket ved for høy temperatur. Jeg mesket først en time på ca 65 grader der mesken fikk stå i ro, så ytterligere en time ved ca 72-75 grader der jeg kontinuerlig sirkulerte vørteren gjennom ved å tappe ut i bunn og helle tilbake. Tilslutt skylte jeg med ca 9 l vann ved 90 grader. Hørtes dette fornuftig ut?
Alle tips mottas med takk
Jeg brygger på en BB30 og hadde ved førtste brygg dårlig kontroll på vannmengden. Etter mesking endte jeg opp med ca 15-16 liter vørter på gjæringstanken med OG 1.080. Det er godt over hva oppskriften sier (1.063-1.067). Kunne jeg her bare ha justert inn mot rett OG og volum ved å tilsette vann? Burde vannet i tilfelle vært kokt og nedkjølt? Jeg antar det hadde vært en god ide, men jeg satte det til gjæring slik i håp om å få en sterk "double IPA"-variant. Det ble jo forsåvidt også noe i den retning, med gjæring til 1.025 fikk det en alkoholprosent på 7,3.
Jeg brukte to rør med WLP007 Dry English Ale flytende gjær. Etter 3 uker var FG 1.025. Hva skulle jeg gjort for å få denne lavere? Kreves det gjærstarter, eller andre virkemidler, oksygen el.l. for å få full utgjæring fra såpass høy OG?
Det kan også være at jeg hadde mye ugjærbart sukker i vørteren da jeg tror jeg mesket ved for høy temperatur. Jeg mesket først en time på ca 65 grader der mesken fikk stå i ro, så ytterligere en time ved ca 72-75 grader der jeg kontinuerlig sirkulerte vørteren gjennom ved å tappe ut i bunn og helle tilbake. Tilslutt skylte jeg med ca 9 l vann ved 90 grader. Hørtes dette fornuftig ut?
Alle tips mottas med takk