Mitt første brygg

Hei.

Jeg har fulgt en oppskrift jeg fant her på norbrygg (Norsk Pils - Joakim Ruud). Der står det 30 dager primærgjæring og 30 dager sekundærgjæring.
Problemet er at ølet har bare stått i to uker og har nå en FG på rundt 1009. OG'n min var på 1032 og jeg ser at dette er for lavt i forhold til oppskriften (Burde vært 1042).
Hva skal jeg gjøre nå? Skal ølen stå lengre på 10 grader eller bør jeg flaske den?

Takk for svar! :)
 
La ølet stå i en uke til, så kan du ta det på flasker. Det er sikkert gjæret ferdig, men gjæren bør få den siste uken også for å rydde opp. Blir en lettjuleøl på ca. 3 %.
 
Den er grei :) Jeg lurer også på hva det er lurt å bruke til og sukre flaskene med for karbonering (spraymalt, maltekstrakt eller dextrose)? Og hvor mye jeg bør bruke per flaske?
 
Ps: legg merke til at det står en liste med anbefalte co2-mengde for forskjellige øltyper helt nederst på den sida cjohansen linker til, under kalkulatoren, kan være lett å overse :)
 
Tilbake
Topp