møkka brygging

kjøpte inn 12.5kg med godsaker, og brygga juleøl i dag. beregnet til ca 11%
25l på bb60 ..

men kom ut på 1066 !=! hva i alle dager gikk galt ??

brygga sista og kom ut på beregnet 8% ..

må man skylle på noen spes måte nå man skal brygge med høy prosent ?

råd mottas, ; )
 
Det burde ha gått greitt, det der. Kan du ha skylt for fort? Du har ikke mesket for kort tid, eller på for høy temperatur? Kjørte du utmesk? Er du sikker på at malten var skikkelig malt?
Det som er enklest å rote det til med, er vel å skylle for fort. Men det var nå en veldig kraftig miss, så ... nei, jeg kommer ikke på noe mer.
 
Jeg bruker å smake på maltet lagvis nedover etter skylling når jeg graver ut. Da får jeg en indikasjon på om jeg skyllet riktig. Smaker det søtt, har jeg forbedringspotensiale i skyllingen.
Se også etter melballer i masken, isåfall trenger du å røre bedre før/under mesking. Jeg vil tro problemet ligger i skyllingen, kanskje kombinert med grov kverning og kort mesketid.
 
Tilbake
Topp