Signal
Norbrygg-medlem
Vi har brygget en mørk kölsch. Gahr sin oppskrift var utgangspunktet, men en del er endret.
Viktigste her er malten:
2500 g - German - Munich Dark (44.6%)
2500 g - German - Pilsner (44.6%)
100 g - Rolled Oats (1.8%)
500 g - German - CaraMunich I (8.9%)
Mesket på 66-64 grader i 70 min, 80 grader utmesk i 10 min. Skylt med 80 grader vann.
Kokevolum på 33l, 23l i gjæringskaret.
OG: 1048, effektivitet ca 65%
Gjæres med vasket Kölsch gjær, WLP029, med starter satt.
Nå etter 10 dager på 16 grader (+/- 0,5) så er SG 1018, målet er 1013.
Har brygget mest ale og er vant med at 14 dager er nok til gjæring, men dette skal kanskje ta lenger tid? Hvis ikke, må vi kanskje spe på med litt DME...
Viktigste her er malten:
2500 g - German - Munich Dark (44.6%)
2500 g - German - Pilsner (44.6%)
100 g - Rolled Oats (1.8%)
500 g - German - CaraMunich I (8.9%)
Mesket på 66-64 grader i 70 min, 80 grader utmesk i 10 min. Skylt med 80 grader vann.
Kokevolum på 33l, 23l i gjæringskaret.
OG: 1048, effektivitet ca 65%
Gjæres med vasket Kölsch gjær, WLP029, med starter satt.
Nå etter 10 dager på 16 grader (+/- 0,5) så er SG 1018, målet er 1013.
Har brygget mest ale og er vant med at 14 dager er nok til gjæring, men dette skal kanskje ta lenger tid? Hvis ikke, må vi kanskje spe på med litt DME...