Hei,
Har hatt litt variable resultater ved å karbonisere ølet på flaske med sukkker.
Noen har blitt fine med korrekt mengde kullsyre, mens andre igjen har vært litt flate.
Pleier å koke øla mi med protafloc og da blir den vanligvis veldig klar. Litt bekymret for at det er lite gjær igjen i øla til karbonisering på flaske og at dette muligens kan være årsak?
Normalt sett pleier øla være ferdig gjæret etter ca 2 uker og har da korrekt FG. Når korrekt FG er oppnådd, hvor mye haster det med å få det på flaske? Hørt noen sier det kan være lurt å la det stå litt etter ferdig gjæring så gjæren kan "rydde" opp etter seg. Kan gjæren dø og evt sette uønsket smak?
Leste det i en tråd nemlig, og tenkte kanskje det også kunne være en faktor når ølet ikke har fått nok kullsyre.
Hvor lenge er det vanlig å la ølet stå til karbonisering? Hørt alt fra 2 uker til 4 uker i ca 22 grader. Har forsøkt dette, samt å vende flaskene underveis uten at det har hjulpet så mye.
Har kunstig karbonisert en del øl i det siste og tappet over med beergun, men blir så mye søl så har lyst å prøve litt igjen med sukker
Mvh
Jan Erik
Har hatt litt variable resultater ved å karbonisere ølet på flaske med sukkker.
Noen har blitt fine med korrekt mengde kullsyre, mens andre igjen har vært litt flate.
Pleier å koke øla mi med protafloc og da blir den vanligvis veldig klar. Litt bekymret for at det er lite gjær igjen i øla til karbonisering på flaske og at dette muligens kan være årsak?
Normalt sett pleier øla være ferdig gjæret etter ca 2 uker og har da korrekt FG. Når korrekt FG er oppnådd, hvor mye haster det med å få det på flaske? Hørt noen sier det kan være lurt å la det stå litt etter ferdig gjæring så gjæren kan "rydde" opp etter seg. Kan gjæren dø og evt sette uønsket smak?
Leste det i en tråd nemlig, og tenkte kanskje det også kunne være en faktor når ølet ikke har fått nok kullsyre.
Hvor lenge er det vanlig å la ølet stå til karbonisering? Hørt alt fra 2 uker til 4 uker i ca 22 grader. Har forsøkt dette, samt å vende flaskene underveis uten at det har hjulpet så mye.
Har kunstig karbonisert en del øl i det siste og tappet over med beergun, men blir så mye søl så har lyst å prøve litt igjen med sukker
Mvh
Jan Erik