Når kan / Bør øl filtreres.

magnumhansen skrev:
Jeg kan ikke la være å undres over hvor forskjellig
smaksprofilen blir med bruk av isinglass og filtrering..........

Det burde, som sagt, være forholdsvis enkelt å sjekke ut i et eksperiment.
 
1. Skal du filtrere karbonert øl må du ha mottrykk i mottaksfatet.
Det er ikke enkelt å unngå skumming. Så det er best å filtere
øl uten kullsyre.
2. Filterhusene til Clas Olsson er greie hvis du ikke vil ivestere i rustfrie
Jeg bruker et flerlags filter med finere og finere porer.
Det starter med 50 my og ender opp med 1 my. Se bilde av etikett
En patron rekker for 200 liter øl.
Skal du filtrere mer enn 20 liter bør du enten bruke et flerlags
filter eller to filtere etter hverandre, et med 10 my og et med 1 my.
Jeg stopper ved 1 my. Det fjerner gjæren men ikke øvrig smak.
Og kjører ca 1 liter / minutt gjennom filteret.
Jeg fyller mottaksfatet med klordioksyd og kobler til filter og slanger før jeg
blåser det tomt med CO2. Og kaster den første halvliteren som kommer gjennom av øl.
3. Filteret tar en viss mengde gurpe, men er det mye bunnfall lønner det seg å kappe
stigerøret en cm.
Jeg er ny på dette med fat bruk, så forstod jeg det rett at det går fint å filtrere mellom 2 fat selv etter at øl har blitt karbonert ?
 
Tilbake
Topp