Jørn Pedersen
Dommer
Må man tilsette ny gjær dersom man vil ha naturlig karbonering av øl rundt 9-10% ABV? Årsaken til at jeg spør, er at jeg har satt en slags variant av Nøgne Ø #100, og at det plutselig slår meg at gjæren jeg bruker (i dette tilfellet WLP013, skulle vært WLP007, men det hadde jeg ikke) har en "medium" alkoholtoleranse, og jeg tipper at den begynner å ta kvelden etterhvert som den nærmer seg utgjæring. Logisk burde det vel da være sånn at man tilsetter en gjær som trivs bedre ved høyere alkohol, feks champagnegjær?
EDIT: Fant til slutt ut at "medium" alkoholtoleranse betyr 5-10% ABV, så da kan det jo gå greit. Mistenker likevel at det kanskje tar lengre tid
EDIT: Fant til slutt ut at "medium" alkoholtoleranse betyr 5-10% ABV, så da kan det jo gå greit. Mistenker likevel at det kanskje tar lengre tid