1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Naturlig karbonering

En tråd i 'Brygging' startet av Bjørnen, 18 Mai 2011.

 1. Bjørnen

  Bjørnen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Hei. Vi har brygget en tid og karbonerer naturlig. Alle ønsker vi at ølet skal være så klart som mulig og derfor stikker vi om en ukes tid etter at gjæringen er ferdig og ølet har stått kaldt, deretter får det stå en ukes tid videre før det tappes på flasker og fat sammen med karboneringssukker. Resultatet har blitt noe forskjellig. Enkelte ganger har det vært bra med kullsyre i ølet og andre ganger ikke. Kan det være at det blir for lite gjær i ølet til at karboneringen kommer i gang?
   
 2. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

  Å stikke om etter at ølet er ferdig utgjæret og deretter la det stå, før du ettergjærer med karboneringssuker, gir ikke klarere øl. Det kan imidlertid være at du med denne framgangsmåten får så lite gjær i fatene/flaskene at ettergjæring tar lang tid.

  Løsningen er enten å droppe omstikking eller, dersom du ønsker å fortsett med dette av andre grunner, å tilsette mer gjær når du tapper.
   
 3. Bjørnen

  Bjørnen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Takk for svaret.
   

Del denne siden