Spørsmål: Vis jeg koker 10L vørter i dag, setter på lokk når den er ferdig. Lar den stå til jeg kommer hjem fra jobb i 15.00 tiden i morgen. Hvor stor infeksjonsfaren ?
Har en halvferdig vørterkjøler, men rekker ikke å bli ferdig med den. (økonomi)
Jeg setter min 15L kjele i kaldt vann i badekaret, kjøles ned til rundt 20 grader på en time. Hvis kjelen er liten nok, kan du kanskje få plass til den i vasken?
Det har jeg ikke, men løste det på denne måten: Kokte ferdig, hadde kaldt vann i gjæringskaret, helte oppi vørteren. Så satte jeg karet i kjøleskapet mitt for øl. Der får det stå til riktig temp vises. Oksydere vørteren , ha oppi gjær og sett karet tibake.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.