Nelson Sauvin single hop ipa

Jeg har noen pakker med Nelson Sauvin-humle som jeg tenker å lage en single hop ipa med. Men jeg har null erfaring med denne humla, og jeg ser at noen betegner den som litt "sær".

Noen som har en oppskrift de kan anbefale?
 
Lagde en SMaSH pale ale med den og ble svært fornøyd med den. Den trengte å lagres noen uker for å få bort litt av den rå humlesmaken(som jeg ikke har fått på noen av de andre SMaSH pale ale'ene jeg har laget), men ble ganske så nydelig etterpå.
 
Her er hva jeg har brukt som basis på 2 stk single hop IPA. Den med cascade ble veldig god, venter på den andre..

92% Maris otter
8% Munich malt

IBU=70 (Tinseth)
OG=1.060-65
FG=1.010-12

Mash=66*C @ 75min

Boil=60min

Hops
60min to hit target IBU
15min 1,5g/l
2min 1,5g/l
Dry 3g/l
 
Takk for svar! Jeg har en standard single hop ipa-oppskrift som jeg tenkte å bruke, men det er altså Nelson-humla (mengder) jeg er usikker på ettersom jeg har null kjennskap til denne humla...
 
Personlig ville jeg gått for mengdene gjengitt tidligere.

http://www.nzhops.co.nz/varieties/nelson_sauvin.html
Brewer’s notes:
A hop that requires judicious application in the brew house, this truly unique dual-purpose variety can be used to produce big punchy Ales as well as subtle yet bitter Lagers. The fruitiness may be a little overpowering for the un-initiated, however those with a penchant for bold hop character will find several applications for this true brewer's hop
 
Bare hyggelig, du får gi tilbakemelding på hvordan den blir.
Synes nelson er en veldig spennende humle :)

Driver selv å vurder en single hop med hallertau
 
Jeg har brygge single hop øl med Nelson Sauvin, både en pale ale og IPA. Begge med lik maltbase. Jeg syntes pale alen ble best. IPAen fungerte ikke helt for meg hvertfall. Jeg syntes humla fikk en litt "kattepiss" aktig aroma. Det er helt sikkert at det varierer med bruk osv. Har hørt fler som sier dette om Citra humle og, men Voss sin oregonian IPA er helt sinnsykt god, og der er det brukt en god del Citra.


Pale ale:
Style: Amerikansk Pale AleBrewer: Erland Soli Johnsen
Statistics
Volume:24 liters
Boil Volume:28 liters
OG:1055
BG:1048
FG:1010
Alcohol:5.9 % by vol.
Colour:13 EBC (Amber)
Bitterness:43 IBU
BU/GU:0.78


Fermentables
Pale Malt 7 EBC7EBC5000g
Wheat Malt3EBC250g
Cara Amber 60 EBC60EBC250g
Mash schedule: 67 degrees for 50minutes.



Hops
Nelson Sauvin12%alpha20g60minutes
Nelson Sauvin12%alpha40g10minutes
Nelson Sauvin12%alpha40g1minutes
Fermentation
Yeast: WLP001 California Ale
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Fermented at 15 degrees C for 30 days.

Comments:

Brygget 02/07/2013
Flasket 16/07/2013




IPA:

Style: Amerikansk Pale AleBrewer: Erland Soli Johnsen
Statistics
Volume:30 liters
Boil Volume:30 liters
OG:1059
BG:1059
FG:1018
Alcohol:5.4 % by vol.
Colour:14 EBC (Amber)
Bitterness:60 IBU
BU/GU:1.01


Fermentables
Pale Malt 7 EBC7EBC6800g
Wheat Malt3EBC300g
Cara Amber 60 EBC60EBC350g
Mash schedule: 68 degrees for 50 minutes. 75 degrees for 10 minutes.



Hops
Nelson Sauvin12%alpha50g60minutes
Nelson Sauvin12%alpha50g10minutes
Nelson Sauvin12%alpha50g1minutes
Nelson Sauvin12%alpha40gdryhopped
Fermentation
Yeast: Safale US-05
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Lagered at 20 degrees C for 14 days.

Comments:

Brygget 09/02/2014
Flasket 22/02/2014
 
Mange takk for innspill og oppskrifter! Som stor kattepiss-fan tror jeg IPA-oppskriften kan passe bra for min gane :) Skal uansett bli artig å teste denne humla.
 
Eg tykkjer Nelson Sauvin passar særs godt i ein saison, likar korleis humlepreget spelar med esterane frå gjæra.
 
Tilbake
Topp