1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 08 MA3 - Porter - Andreas Hegermann Riis (Oslo)

En tråd i 'Mørk ale' startet av Webmaster, 8 Apr 2008.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Poporter
    Øltype: Porter
    Antall poeng i konkurransen: 39,00 av 50
    OG: 1,053
    FG: 1,013
    Farve (beregnet): 39 EBC
    Beregnet bitter: 39 IBU
    Vørtermengde: 15 l
    Sluttvolum: 12 l

    Malt & sukker
    2250 gram  77,32 % Dark dry extract   34,5 EBC
    300 gram   10,31 % Biscuit malt       45,3 EBC
    150 gram    5,15 % Caramell malt      78   EBC
    110 gram    3,61 % Aromatic malt      51   EBC
    110 gram    3,61 % Chocolate malt    689   EBC
    30 gram         % Poppkorn

    Vann
    l til innmesking
    l til skylling

    Meskeskjema

    Humle
    45 gram Northern Brewer Hel 6,6 %-alfa 60 min
    15 gram Northern Brewer Hel 6,6 %-alfa 15 min

    Krydder og andre tilsetninger
    1 gram Natron    koketid 60 min
    1 gram Gypsum    koketid 60 min
    1 gram Jozo salt koketid 60 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 60 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast London Ale #1028 Flytende 125ml

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring   7 dager ved 20 °C 
    Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 20 °C

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 7.01.2008
    Tappedato: 21.01.2008

    Kommentar: [/tt]
     
  2. maxibolle

    maxibolle
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Lurer på hvor lenge denne ca skal meskes å grader. Å hvor lenge den bør lagres, vist det er noen som vet. Ikke nøye om det er akuratt men første gangen eg lager porter :)
     
  3. maxibolle

    maxibolle
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Den var så god at eg drakk den opp innen 3 uker etter tappet på flasker. :)
     
    Anders- liker dette.
  4. frankh

    frankh
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hva med å skrive hvordan du mesket den, iom. at det ikke står i oppskriften? Iom. at resultatet ditt var vellykket, mener jeg :)
     

Del denne siden