NM 08 MA3 - Porter - Andreas Hegermann Riis (Oslo)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Poporter
Øltype: Porter
Antall poeng i konkurransen: 39,00 av 50
OG: 1,053
FG: 1,013
Farve (beregnet): 39 EBC
Beregnet bitter: 39 IBU
Vørtermengde: 15 l
Sluttvolum: 12 l

Malt & sukker
2250 gram  77,32 % Dark dry extract   34,5 EBC
300 gram   10,31 % Biscuit malt       45,3 EBC
150 gram    5,15 % Caramell malt      78   EBC
110 gram    3,61 % Aromatic malt      51   EBC
110 gram    3,61 % Chocolate malt    689   EBC
30 gram         % Poppkorn

Vann
l til innmesking
l til skylling

Meskeskjema

Humle
45 gram Northern Brewer Hel 6,6 %-alfa 60 min
15 gram Northern Brewer Hel 6,6 %-alfa 15 min

Krydder og andre tilsetninger
1 gram Natron    koketid 60 min
1 gram Gypsum    koketid 60 min
1 gram Jozo salt koketid 60 min

Koketid
Total koketid vørter: 60 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast London Ale #1028 Flytende 125ml

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring   7 dager ved 20 °C 
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 20 °C

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 7.01.2008
Tappedato: 21.01.2008

Kommentar: [/tt]
 
Lurer på hvor lenge denne ca skal meskes å grader. Å hvor lenge den bør lagres, vist det er noen som vet. Ikke nøye om det er akuratt men første gangen eg lager porter :)
 
Hva med å skrive hvordan du mesket den, iom. at det ikke står i oppskriften? Iom. at resultatet ditt var vellykket, mener jeg :)
 
Tilbake
Topp