[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Centennial Pale Ale
Øltype: 3.F. American pale ale
Antall poeng i konkurransen: 37,33 av 50
OG: 1.059
FG: 1.015
Farve (beregnet): 27 EBC
Beregnet bitter: 42 IBU, med formel 'Garetz'.
Vørtermengde: 27 l
Sluttvolum: 22 l
Malt & sukker
5000 gram 85.5 % Pale malt 5 EBC
200 gram 3.4 % Pale Crystal malt 75 EBC
200 gram 3.4 % Cara Munchner malt 110 EBC
200 gram 3.4 % Melanodine malt 40 EBC
150 gram 2.6 % Special B malt 300 EBC
100 gram 1.7 % Hvetemalt 4 EBC
Vann
15.5 l til innmesking
10.5 l til skylling
Meskeskjema
60 min 67 °C
10 min 76 °C
Kommentar til mesking: Tilsatte 7 liter kokende vann for å øke temp til 76 grader
Humle
20 gram Centennial Hel 9 %-alfa 60 min
20 gram Centennial Hel 9 %-alfa 30 min
20 gram Centennial Hel 9 %-alfa 15 min
20 gram Centennial Hel 9 %-alfa 0 min
Krydder og andre tilsetninger
2 gram Irish Moss koketid 10 min
2 gram Wyeast gjærnæring koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Fermentis US-05 Tørrgjær 11.5 gram
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 15 dager ved 20 dager
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 29.11.2008
Tappedato: 14.01.2009
Kommentar: Tørrhumlet med 75 gram Centennial (hel humle) i en uke før tapping på fat. Tappet på flaske etter en mnd. på fat.[/tt]
Navn på brygget: Centennial Pale Ale
Øltype: 3.F. American pale ale
Antall poeng i konkurransen: 37,33 av 50
OG: 1.059
FG: 1.015
Farve (beregnet): 27 EBC
Beregnet bitter: 42 IBU, med formel 'Garetz'.
Vørtermengde: 27 l
Sluttvolum: 22 l
Malt & sukker
5000 gram 85.5 % Pale malt 5 EBC
200 gram 3.4 % Pale Crystal malt 75 EBC
200 gram 3.4 % Cara Munchner malt 110 EBC
200 gram 3.4 % Melanodine malt 40 EBC
150 gram 2.6 % Special B malt 300 EBC
100 gram 1.7 % Hvetemalt 4 EBC
Vann
15.5 l til innmesking
10.5 l til skylling
Meskeskjema
60 min 67 °C
10 min 76 °C
Kommentar til mesking: Tilsatte 7 liter kokende vann for å øke temp til 76 grader
Humle
20 gram Centennial Hel 9 %-alfa 60 min
20 gram Centennial Hel 9 %-alfa 30 min
20 gram Centennial Hel 9 %-alfa 15 min
20 gram Centennial Hel 9 %-alfa 0 min
Krydder og andre tilsetninger
2 gram Irish Moss koketid 10 min
2 gram Wyeast gjærnæring koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Fermentis US-05 Tørrgjær 11.5 gram
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 15 dager ved 20 dager
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 29.11.2008
Tappedato: 14.01.2009
Kommentar: Tørrhumlet med 75 gram Centennial (hel humle) i en uke før tapping på fat. Tappet på flaske etter en mnd. på fat.[/tt]