NM 09 ML1 - Up in Smoke - Erlann Eldorsen (Bodø)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Up in Smoke
Øltype: 2.G. Rauchbier
Antall poeng i konkurransen: 43,67 av 50
OG: 1055
FG: 1016
Farve (beregnet): 39 EBC
Beregnet bitter: 32 IBU, med formel 'Rager'.
Vørtermengde: 28 l
Sluttvolum: 28 l

Malt & sukker
1000  gram 17,7 %  Røkt pilsner malt
1700  gram 30,1 %  Pilsner malt
2500  gram 44,3 %  Münchener malt
400  gram  7,1 %  Crystal malt
  40  gram  0,7 %  Chocolate malt

Vann
l til innmesking
l til skylling

Meskeskjema
23 min 53 °C
80 min 65 °C

Kommentar til mesking: Bjørkeved brukt til røyking av 1000 g pilsner malt

Humle
62 gram Hallertau Mittelfrüh Pellet                4,1 %-alfa 90 min
40 gram Saaz (10 min. trekking etter koking) Pellet 2,8 %-alfa  0 min

Koketid
Total koketid vørter: 90 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2278 Czech Pils Bunnfall 500 ml

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring  20 dager ved 8-10 grader
Lagring                17 dager ved 3    grader

Øvrig informasjon
Filtrert: Ja
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 14.01.2009
Tappedato: 20.02.2009

Kommentar: Filtrert 0,5 mikron 20/2-09. Tappet på flaske med counterpressure fyller 24/2[/tt]
 
Tilbake
Topp