NM 10 AA3 - Rug IPA - Bjørn Magne Idland og Merethe Antonsen (Oslo)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Rug APA
Kode: LBS065
Hovedklasse: 3. Lys ale
Øltype: 3.F. American pale ale
Antall poeng i konkurransen: 33 av 50
OG: 1.062
FG: 1.013
Farve (beregnet): 21 EBC
Beregnet bitter: 70 IBU, med formel 'Rager'.
Vørtermengde: 22 l
Sluttvolum: 20 l

Malt & sukker
4700 gram 72.3 % Maris Otter pale malt (T.Fawcett)  5.9 EBC
1000 gram 15.4 % Rugmalt (Weyermann)                5.9 EBC
400 gram  6.2 % Crystal malt (T. Fawcett)        130  EBC
200 gram  3.1 % Caramel Light (GlobalMalt)        25  EBC
200 gram  3.1 % Hvetemalt                          3.9 EBC

Vann
17 l til innmesking
17.4 l til skylling

Meskeskjema
60 min 67 °C

Humle
57 gram Amarillo Pellet  8  %-alfa 60 min
40 gram Crystal  Pellet  3.5 %-alfa 30 min
60 gram Crystal  Pellet  3.5 %-alfa  0 min
50 gram Columbus Hel    15.2 %-alfa  7 dager tørrhumling min

Krydder og andre tilsetninger
5 gram Irish Moss        koketid 10 min
5 gram Wyeast gjærnæring koketid 10 min

Koketid
Total koketid vørter: 70 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1272 American Ale II Bunnfall 4 dl slurry

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 20 grader

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 23.01.2010
Tappedato:  6.02.2010

Kommentar: "Hop-stand" - avbryter kjølingen på 80 grader og venter 20 minutter før videre nedkjøling.[/tt]
 
Tilbake
Topp