[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Rug APA
Kode: LBS065
Hovedklasse: 3. Lys ale
Øltype: 3.F. American pale ale
Antall poeng i konkurransen: 33 av 50
OG: 1.062
FG: 1.013
Farve (beregnet): 21 EBC
Beregnet bitter: 70 IBU, med formel 'Rager'.
Vørtermengde: 22 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
4700 gram 72.3 % Maris Otter pale malt (T.Fawcett) 5.9 EBC
1000 gram 15.4 % Rugmalt (Weyermann) 5.9 EBC
400 gram 6.2 % Crystal malt (T. Fawcett) 130 EBC
200 gram 3.1 % Caramel Light (GlobalMalt) 25 EBC
200 gram 3.1 % Hvetemalt 3.9 EBC
Vann
17 l til innmesking
17.4 l til skylling
Meskeskjema
60 min 67 °C
Humle
57 gram Amarillo Pellet 8 %-alfa 60 min
40 gram Crystal Pellet 3.5 %-alfa 30 min
60 gram Crystal Pellet 3.5 %-alfa 0 min
50 gram Columbus Hel 15.2 %-alfa 7 dager tørrhumling min
Krydder og andre tilsetninger
5 gram Irish Moss koketid 10 min
5 gram Wyeast gjærnæring koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1272 American Ale II Bunnfall 4 dl slurry
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 20 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 23.01.2010
Tappedato: 6.02.2010
Kommentar: "Hop-stand" - avbryter kjølingen på 80 grader og venter 20 minutter før videre nedkjøling.[/tt]
Navn på brygget: Rug APA
Kode: LBS065
Hovedklasse: 3. Lys ale
Øltype: 3.F. American pale ale
Antall poeng i konkurransen: 33 av 50
OG: 1.062
FG: 1.013
Farve (beregnet): 21 EBC
Beregnet bitter: 70 IBU, med formel 'Rager'.
Vørtermengde: 22 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
4700 gram 72.3 % Maris Otter pale malt (T.Fawcett) 5.9 EBC
1000 gram 15.4 % Rugmalt (Weyermann) 5.9 EBC
400 gram 6.2 % Crystal malt (T. Fawcett) 130 EBC
200 gram 3.1 % Caramel Light (GlobalMalt) 25 EBC
200 gram 3.1 % Hvetemalt 3.9 EBC
Vann
17 l til innmesking
17.4 l til skylling
Meskeskjema
60 min 67 °C
Humle
57 gram Amarillo Pellet 8 %-alfa 60 min
40 gram Crystal Pellet 3.5 %-alfa 30 min
60 gram Crystal Pellet 3.5 %-alfa 0 min
50 gram Columbus Hel 15.2 %-alfa 7 dager tørrhumling min
Krydder og andre tilsetninger
5 gram Irish Moss koketid 10 min
5 gram Wyeast gjærnæring koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1272 American Ale II Bunnfall 4 dl slurry
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 20 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 23.01.2010
Tappedato: 6.02.2010
Kommentar: "Hop-stand" - avbryter kjølingen på 80 grader og venter 20 minutter før videre nedkjøling.[/tt]