1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 10 AA3 - Rug IPA - Bjørn Magne Idland og Merethe Antonsen (Oslo)

En tråd i 'Lys ale' startet av Webmaster, 28 Apr 2010.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Rug APA
    Kode: LBS065
    Hovedklasse: 3. Lys ale
    Øltype: 3.F. American pale ale
    Antall poeng i konkurransen: 33 av 50
    OG: 1.062
    FG: 1.013
    Farve (beregnet): 21 EBC
    Beregnet bitter: 70 IBU, med formel 'Rager'.
    Vørtermengde: 22 l
    Sluttvolum: 20 l

    Malt & sukker
    4700 gram 72.3 % Maris Otter pale malt (T.Fawcett)  5.9 EBC
    1000 gram 15.4 % Rugmalt (Weyermann)                5.9 EBC
    400 gram  6.2 % Crystal malt (T. Fawcett)        130  EBC
    200 gram  3.1 % Caramel Light (GlobalMalt)        25  EBC
    200 gram  3.1 % Hvetemalt                          3.9 EBC

    Vann
    17 l til innmesking
    17.4 l til skylling

    Meskeskjema
    60 min 67 °C

    Humle
    57 gram Amarillo Pellet  8  %-alfa 60 min
    40 gram Crystal  Pellet  3.5 %-alfa 30 min
    60 gram Crystal  Pellet  3.5 %-alfa  0 min
    50 gram Columbus Hel    15.2 %-alfa  7 dager tørrhumling min

    Krydder og andre tilsetninger
    5 gram Irish Moss        koketid 10 min
    5 gram Wyeast gjærnæring koketid 10 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 70 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1272 American Ale II Bunnfall 4 dl slurry

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 20 grader

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Tilsatt
    Bryggedato: 23.01.2010
    Tappedato:  6.02.2010

    Kommentar: "Hop-stand" - avbryter kjølingen på 80 grader og venter 20 minutter før videre nedkjøling.[/tt]
     

Del denne siden