[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Garm ESB
Kode: STR258
Hovedklasse: 3. Lys ale
Øltype: 3.C. English strong (extra special) bitter
Antall poeng i konkurransen: 30,66 av 50
OG: 1047
FG: 1012
Farve (beregnet): 22 EBC
Beregnet bitter: 39 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 24 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
4000 gram palemalt
500 gram ambermalt
300 gram krystallmalt
300 gram hvetemalt
Vann
13 l til innmesking
20 l til skylling
Meskeskjema
60 min 65 °C
Humle
55 gram Challenger Hel 5,6 %-alfa 60 min
30 gram Challenger Hel 5,6 %-alfa 15 min
40 gram Fuggles Hel 5 %-alfa 0 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs White Labs 007 Dry English ale Flytende 2 liter starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 18 grader
Lagring: 14 dager ved 8 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 26.12.2009
Tappedato: 9.01.2010
Navn på brygget: Garm ESB
Kode: STR258
Hovedklasse: 3. Lys ale
Øltype: 3.C. English strong (extra special) bitter
Antall poeng i konkurransen: 30,66 av 50
OG: 1047
FG: 1012
Farve (beregnet): 22 EBC
Beregnet bitter: 39 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 24 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
4000 gram palemalt
500 gram ambermalt
300 gram krystallmalt
300 gram hvetemalt
Vann
13 l til innmesking
20 l til skylling
Meskeskjema
60 min 65 °C
Humle
55 gram Challenger Hel 5,6 %-alfa 60 min
30 gram Challenger Hel 5,6 %-alfa 15 min
40 gram Fuggles Hel 5 %-alfa 0 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs White Labs 007 Dry English ale Flytende 2 liter starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 18 grader
Lagring: 14 dager ved 8 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 26.12.2009
Tappedato: 9.01.2010